Larsåsen satset på OL-høyden - men misset

- Jeg forsøkte å ta noen sjanser og å være tøff.

VIL SÅ GJERNE TIL OL: Cathrine Larsåsen håpet på å komme over 4,42 meter som er OL-kravet, men lyktes ikke.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIL SÅ GJERNE TIL OL: Cathrine Larsåsen håpet på å komme over 4,42 meter som er OL-kravet, men lyktes ikke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Cathrine Larsåsen satset og prøvde å være tøff, men ble litt for stresset og rev hårfint på OL-kravet. Hun hadde to svært gode forsøk på 4,42 meter i stav.

- Det er mye som står på spill, for nå er det bare en uke igjen å ta OL-kravet på. Derfor gikk jeg fra 4,22 meter til B-kravet på 4,42 meter. Selvsagt kunne jeg tatt med meg 4,32 meter på veien, for den høyden hadde jeg garantert gått over i dag, men hva skulle jeg ha brukt det til?

- Jeg må over 4,40 meter for å komme til OL. Derfor forsøkte jeg å ta noen sjanser og å være tøff, men det ble litt for mye stress, sa Cathrine Larsåsen til NTB etter elitestevnet på Lillestrøm.

Hun innledet konkurransen med 4,02 meter. Deretter gikk hun greit over 4,12 og 4,22 meter, som også ble vinnerhøyden hennes til slutt, i første forsøk.

De to første forsøkene hennes på 4,42 meter, to centimeter over B-kravet til OL, var flotte. Særlig det andre forsøket var det klasse over.

Ut på båre Danske Iben Høgh-Petersen var uheldig og felt ned i stavgropen. Hun ble etter hvert båret ut på båre etter å ha ødelagt kneet.

- Hun er en god venninne av meg, så det var ikke hyggelig å se at hun skadet seg og måtte bæres av banen. Det gjorde nok også avslutningen av denne konkurransen litt stresset for meg. Men i det siste forsøket må jeg også innrømme at jeg ble litt sliten, fortalte Larsåsen.

Hun fortsetter jakten på en plass på OL-laget, for hun har på ingen måte gitt opp. Derfor hopper hun i Sollentuna i Stockholm torsdag, og etter det stiller hun i et stevne i Tyskland allerede lørdag, dagen før fristen for å ta OL-kravet går ut.

- Jeg forsøker ikke å tenke for mye på å ta OL-kravet, men jeg er et menneske jeg også, så det ligger vel i bakhodet mer eller mindre hele tiden, innrømmet hun overfor NTB tirsdag kveld.

Surt - Jeg synes det er litt surt at jeg må ta OL-kravet allerede nå. Det er fortsatt lenge til OL, og toppformen min er rettet inn mot OL. Jeg tror jeg har mye høyere høyder inne enn det jeg har fått vist til nå, og det er litt surt å tenke på at jeg kanskje kan hoppe mye høyere i august, men ikke kommer til OL fordi fristen går ut nå, sa hun.

- Jeg kan risikere å komme til NM og hoppe virkelig høyt, uten å ha fått sjansen i OL. Men slik er det, og dersom jeg ikke skulle komme med til OL, så går verden videre. Jeg kommer til å fortsette å konkurrere utover sommeren om det ikke blir OL, og jeg kommer til å få flere sjanser.

- I 2016 er jeg 29 år, og det er gjerne i den alderen stavhoppere er best. Nei, jeg gir ikke opp uansett, sa Cathrine Larsåsen.

(NTB)