Larsen avgjorde for RBK i Fredrikstad

Og sendte Rosenborg til toppen av tabellen.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad - Rosenborg 1-2.

2-1-seier borte mot Fredrikstad holdt til tabelltopp for første gang i år for Jan Jönssons menn. Men igjen kom trønderne skjevt ut på bortebane.

Drøyt 9000 tilskuere og en meget verdig minnemarkering dedisert til den avdøde hedersmannen Knut Thorbjørn Eggen dannet rammen for oppgjøret mellom vertene Fredrikstad og gjestene Rosenborg på Fredrikstad Stadion i kveld.

Den gode stemningen på tribunen før og under kampen ble ikke alltid fulgt opp med like godt spill på banen. Det skulle ta tjue minutter før den første nevneverdige sjansen ble skapt. På underlig vis slo Etzaz Hussain det som så ut til å skulle være et innlegg mot RBK-målet.

SUSER: Thomas Holm sendte hjemmelaget i ledelsen med dette skuddet.
SUSER: Thomas Holm sendte hjemmelaget i ledelsen med dette skuddet. Vis mer

Ballen gikk isteden i en bue over feltet og holdt på falle ned i vinkelen bak Daniel Örlund, men den havnet isteden bak mål.

Nesten selvmål Minuttet etter er det RBK-spillerne som holder på å gjøre livet surt for seg selv. Etter et frispark gikk Jim Larsen opp og stusset ballen mot eget mål. Ballen streifet så vidt keeper Örlund og gikk utenfor.

Dermed slapp Rosenborg med skrekken. Et par minutter senere var det derimot slutt på flaksen. Etter en forseelse på midten, fikk FFK fordel og stormet i angrep. Til slutt fikk hjemmelagets stjernespiller, Tarik Elyounoussi, spilt tilbake til Thomas Holm som fra 16-17 meter fikk klinket ballen opp i vinkelen.

Den påfølgende Ronaldo-feiringen var av det smått legendariske slaget, fra mannen med det kritthvite låret.

Like etter holdt samme Holm på å gjøre 2-0 til hjemmelaget, men denne gangen stod stolpen i veien for midtbanespilleren.

RBK overtok Etter en FFK-dominert første omgang var det klart og tydelig at trønderne gikk på banen for å ta over styringen. Dette lyktes de så til de grader med. Hjemmelaget ble, bevisst eller ubevisst, spilt meget lave i store perioder av andre omgang og etter 54 minutter sprakk det.

UTLIKNING: Steffen Iversen kastet seg fram og pirket inn 1-1 bak Jon Knudsen.
UTLIKNING: Steffen Iversen kastet seg fram og pirket inn 1-1 bak Jon Knudsen. Vis mer

Daniel Fredheim Holm fikk lagt lavt inn til Steffen Iversen, som på briljant vis vendte bort hele FFK-forsvaret og fikk satt ei lang tå til. Rosenborgs hjemvendte sønn fortsetter å imponere etter hjemkomsten.

I det 78. minutt trøblet FFK det til for seg selv igjen. Jon Knudsen feilberegnet en corner fra Borek Dockal og til slutt dalte ballen ned på hodet til Jim Larsen. Den målfarlige stopperen vant duellen med to FFK-spillere og satt ballen i mål fra tre centimeters hold.

Etter dette prøvde hjemmelaget på desperat vis å utligne, men det ble med forsøkene og kampen endte 1-2 til Rosenborg, som idet inntok tabelltoppen foreløpig - ett poeng foran Tromsø.