<strong>STORSKYTTERE:</strong> Lagenes venstrebacker i duell. Tonje Larsen hamret inn åtte mål, mens Itxakos portugiser Alexandrina Barbosa stoppet på fem.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
STORSKYTTERE: Lagenes venstrebacker i duell. Tonje Larsen hamret inn åtte mål, mens Itxakos portugiser Alexandrina Barbosa stoppet på fem.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer

Larsen ledet Larvik til tomålsseier

Tøff retur i Spania om en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Larvik - Itxako Reyno de Navarra 23-21.

Larvik reiser til Spania med tomålsledelse etter første kamp i Champions League-finalen på hjemmebane.

- Resultatmessig er det bra, men spillemessig har vi mer å gå på. Men det er ikke så viktig om det er to, ett eller fire mål. Men vi vinner, det er et viktig signal å gi. Men en for stor ledelse er ikke nødvendigvis noen fordel før andre kamp, det kan gi en falsk trygghet, sier Cecilie Leganger (36).

Hun bør vite hva hun snakker om. Som den eneste i Larvik-troppen har hun spilt Champions League-finaler før - tre stykker.

Det var den andre veteranen, jevngamle Tonje Larsen (36), som har vært med på det meste utenom mesterligafinale, som førte an med åtte mål for hjemmelaget.

- Vi fikk en dårlig start. Det var kanskje litt nervøst i starten. Vi er ikke vant til lag som er så offensive. De er gode duellspillere, sier Larsen.

- Mer å gå på Likevel er hun optimist foran returen om en uke.

- Vi føler vi har mer å gå på. Vi har vært gode på bortebane. Men de har også gjort det bra hele turneringa. Det er en grunn til at de er i finalen, sier Larsen.

Først og fremst viste kampen at det skal bli tøft for Larvik om en uke. Itxako levde opp til ryktet som et lag som aldri gir seg. Akkurat det var inntrykket også i denne kampen.

Gjestene åpnet best Larvik var storfavoritter på hjemmebane, og snakket tidligere i uka om at de ikke skulle gå i samme fella som mange andre som har undervurdert de spanske motstanderne.

Om det var det som skjedde, skal de få svare på selv, men Larvik hadde i alle fall store problemer med de gule og svarte gjestene i første omgang.

Larvik scoret først ved Kari Mette Johansen, men det var gjestene fra Spania som kom best i gang. Deres Champions League-toppscorer Alexandrina Cabral Barbosa scoret sitt tredje mål da de økte til 5-3-ledelse.

Itxako-keeper Silvia Navarro Gimenez var god, men Larvik sløste også med mulighetene langt ut i første omgang. Først like etter scoret Larviks fremste måljeger Heidi Løke sitt første mål for kampen.

<strong>SCORET OG SCORET:</strong> Tonja Larsen hamrer inn en scoring for Larvik. 
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
SCORET OG SCORET: Tonja Larsen hamrer inn en scoring for Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Rundt 20 minutter ut i omgangen fikk Larvik opp dampen. Løke scoret igjen, Gro Hammerseng satte sitt første, og etter to Tonje Larsen-scoringer ledet de 8-7, den første ledelsen siden 1-0-målet.

Lå under til pause Men Itxako avsluttet omgangen best, scoret to mål til, og gikk til pause med 9-8-ledelse.

- Vi må gjøre noe med det vi gjør fremover. Det går for sakte, alle vil kjæle litt med ballen. Vi hadde en god periode, og da slet de med å holde følge, sa Larvik-trener Tor Odvar Moen til TV 2 i pausen.

Larvik startet andre omgang med en fin scoring fra Linn-Kristin Riegelhuth spilt fri av Nora Mørk, og tok tilbake ledelsen ved Tonje Larsen. 

Itxako slapp ikke taket, og fulgte Larvik til 12-12. Men så med to scoringer av Løke og en av Mørk, rykket Larvik fra til 15-12 etter tolv minutter av andre omgang. På stillingen 16-14 kunne spanjolene knappet ned til ett mål på sjumeter, men Leganger reddet. I stedet scoret Heidi Løke 17-14 bare sekunder seinere.

Tonje Larsen fortsatte kanonaden, og banket Larvik i firemålsledelse etter omkring 20 minutter av andre omgang. Nok en gang viste Itxako evnen til å komme tilbake. De hentet opp fra 19-15 til 19-18 på tre minutter som blant annet inkluderte en straffemiss fra Heidi Løke.

Larvik fikk Gro Hammerseng utvist tre minutter før full tid, og Itxako reduserte til 22-20 på sjumeterskast. Men de norske jentene red av undertallet, og økte faktisk til 23-20 ved Nora Mørk før de ble fulltallige.

Itxako klarte enda en redusering i sluttminuttet, og sørget for et bra utgangspunkt foran hjemmekampen i Pamplona lørdag 14. mai.

LARVIK, 20110219.
LHKs keeper Cecilie Leganger og Tonje Larsen (bakfra) jubler under mesterligakampen i håndball mellom LHK og Györ i Arena Larvik lørdag kveld. (Larvik/LHK - Györ 16-25).
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
LARVIK, 20110219. LHKs keeper Cecilie Leganger og Tonje Larsen (bakfra) jubler under mesterligakampen i håndball mellom LHK og Györ i Arena Larvik lørdag kveld. (Larvik/LHK - Györ 16-25). Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer