Larsen nyter sitt nye fotballiv

Drømmer om proffopphold og landslagsspill.

• Dagbladet.no direkte: Følg kveldens tippeligakamper på live.dagbladet.no

(Dagbladet.no): I denne serien (se faktaboks) presenterer vi «spillere som kan få store gjennombrudd i Tippeligaen denne sesongen», og i den kategorien passer Kevin Larsen egentlig ikke inn - fordi han for lengst har slått gjennom.

Når han likevel er med, er det fordi han for tida er i ferd med å slå gjennom på nytt, i Tromsø, etter en tung siste periode gamleklubben Lyn.

- Jeg og Henning (Berg, Lyns trener) var ikke helt på bølgelengde, og i tillegg ble jeg skadd, sier 21-åringen til Dagbladet.no.

Stort mer vil han ikke si om den saken.

- Det var en dårlig tid for meg, forklarer han.

- Helt klart en ny start

Men nå er den tida et tilbakelagt kapittel, og Larsen nyter sitt nye fotballiv i Tromsø.

I SKUDDET IGJEN: Kevin Larsen ble litt borte fra fotballkartet en stund, men nå er han tilbake - med store drømmer for framtida. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
I SKUDDET IGJEN: Kevin Larsen ble litt borte fra fotballkartet en stund, men nå er han tilbake - med store drømmer for framtida. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Jeg føler helt klart at dette er en ny start. Her nyter jeg tillit og snakker normalt med treneren, og det gjør at jeg er mer skjerpet og glad når jeg går på banen, sier han.

- Det var helt nødvendig for meg å skifte klubb, forsikrer den defensive spilleren.

Da det skulle skje, fikk han tilbud om å returnere til hjemdistriktet Sandefjord, men valgte i stedet å ta med seg flyttelasset til landets nest nordligste fylke.

- Det viktigste var at treneren virkelig ønsket meg, og så kjente kjente jeg jo Tore (Reginiussen) fra før, forklarer han valget sitt.

Reginiussen har gjort det lett for ham å finne seg til rette i ishavsbyen, og som ekstra selskap har han nå kjøpt seg en chihuahua (du vet den lille veskehunden som er mest kjent under betegnelsen Paris Hilton-hund).

- Tore har også en sånn hund, men valget av rase har ikke noe med mote å gjøre. Jeg ville ha en liten sofahund. Dessuten er dama mi litt redd for hunder, og da holder det jo ikke å kjøpe en svær bikkje, ler Larsen.

Trives i Tromsø

- Hva synes du om Tromsø som by?

- Tromsø er liten, koselig og rolig i forhold til Oslo, og det er noe jeg liker, svarer han.

Larsen nyter sitt nye fotballiv

Når han i tillegg lovpriser stemningen i klubben, kan han egentlig ikke få det mye bedre.

- Alle her er positive og gode å prate med. Klubbfølelsen her er sterkere enn i Lyn, blant annet fordi alle lokalene er samlet på et sted, tror Larsen.

Fordi han ikke trivdes så godt, innrømmer han at han ikke presterte maks mot slutten av tida i Oslo-klubben.

- Jeg presterte ikke så godt som jeg ønsket, men det skal jeg få til nå. For meg holder det ikke å gjøre det okay. Så langt synes jeg det har gått bra, beskriver Larsen.

Får gode skussmål

Det synes også klubbens assistenttrener Agnar Christiansen, som gir følgende skussmål:

- Han hadde en veldig god vintersesong. På banen nyter han godt av en slepen venstrefot og en helt fantastisk holdning. Han er klok og flink til å se an og avvente bevegelser.

Med slike egenskaper skulle det være mulig å nå langt, og Larsen legger da heller ikke skjul på at han har store mål som han strekker seg etter på lang sikt.

- Jeg drømmer om landslagsspill og spill i utlandet. Hvis det siste skulle bli en realitet, hadde det ikke gjort noe å spille for Barcelona eller Arsenal, på grunn av fotballen de spiller, drømmer han.