BLIR HJEMME: Tonje Larsen blir ikke med landslaget til Århus neste uke. Foto: BJØRN LANGSEM
BLIR HJEMME: Tonje Larsen blir ikke med landslaget til Århus neste uke. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Larsen og Stange mister World Cup

Går glipp av viktige landskamper.

|||(Dagbladet): Håndballjentene reiser neste uke til Århus, for å spille viktige World Cup. Åttenasjonersturneringen er en sentral del av EM-oppladningen til Thorir Hergeirsson - for her møter de sterk motstand.

I gruppespillet skal Norge ut mot Russland, Romania og Sverige.

Hergeirsson må derimot klare seg uten Larvik-duoen Tonje Larsen og Tine Stange. Kneet til veteran Larsen trenger hvile og Stange er ennå ikke bra i albuen.

- Vi kommer til å hente opp en spiller eller to fra rekruttlandslaget. Hvem som blir med satser vi på å ha klart fredag, sier Hergeirsson til Aftenposten.no.

I tillegg til turneringen i Århus, skal Norge også på en utenlandssamling til (i oktober) - men det er foreløpig ikke klar hvor de reiser og hvem de møter. I november er deltar de i Møbelringen Cup, som i år skal ha base i Nordland.

Norge spiller tre kamper på tre dager midt i neste uke, og så er det semifinale og finale i helga. I den andre World Cup-gruppa er Danmark, Tyskland, Frankrike og Ungarn.

EM på hjemmebane (og i Danmark) starter 7. desember. Norge skal møte Frankrike, Slovenia og Ungarn på Lillehammer. Deretter er det mellomspill samme sted, før det er semifinale og finale i danske Herning.