Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larsen stoppet Rosenborg

Reddet Molde-seieren med flere feberredninger.

(Dagbladet.no:) Rosenborg - Molde 0-1. Takket være en strålende Jan Kjell Larsen tok Molde med seg alle poengene fra prestisjemøtet på Lerkendal.

Rosenborg hadde en rekke store sjanser etter pause, men hver gang var Larsen på rett sted - og gang på gang viste han seg fram som en klassekeeper.

- Han er en veldig god keeper, og leverte noen suverene redninger, sier Molde-trener Arild Stavrum til TV 2.

Tidlig scoring

Molde lyktes i 1. omgangen med å presse Rosenborg til å spille trangt i midten, og trønderne fikk ikke brettet ut spillet på kantene.

Derfor slet hjemmelaget med å spille seg til de helt store sjansene i kampen.

Molde tok ledelsen allerede etter 13 minutter. Rob Friend ble lagt i bakken av Mikael Dorsin, og dommer Tom Henning Øvrebø pekte på straffemerket. Friend falt ganske lett, men det var nok kontakt mellom spillerne til at straffen kan forsvares.

- Jeg tok ballen i en ren takling. Aldri i livet om det var straffe, sier Dorsin ifølge adressa.no.

SCORET PÅ STRAFFE: Petter Rudi scoret kampens eneste mål på Lerkendal. Foto: SCANPIX
SCORET PÅ STRAFFE: Petter Rudi scoret kampens eneste mål på Lerkendal. Foto: SCANPIX Vis mer

Petter Rudi gjorde ingen feil fra 11-meteren, og selv om Lars Hirschfeld var etter ballen gikk den i mål.

Store sjanser

Rosenborg åpnet friskt i 2. omgang og både Mikael Dorsin og Steffen Iversen hadde gode scoringsmuligheter. To innlegg og to avslutninger fra kloss hold. En endte i tverrliggeren og så over og den andre gikk utenfor.

Enda større var kanskje sjansen Daniel Berg Hestad fikk etter en drøy time. Rob Friend stusset ballen videre til midtbanespilleren som kom alene med keeper. Men Lars Hirschfeld reddet mesterlig.

Like etterpå reddet Jan Kjell Larsen Molde tre ganger i løpet av 15 sekunder. Først stoppet han et skudd fra Solli, så blokkerte han returen fra Iversen og til slutt bokset han et Dorsin-skudd til corner.

Og han ga seg ikke med dette, Jan Kjell Larsen.

Raste etter straffesituasjon

18 minutter før slutt skrudde Dorsin et frispark mot krysset, men Larsen kastet seg og leverte nok en superredning.

Larsen stoppet Rosenborg

Hjemmelaget presset på helt til siste slutt, men klarte ikke overliste gode Larsen.

På overtid ble Christer Basma felt i boksen, og han ville ha straffe. Men dommer Tom Henning Øvrebø ga ham i stedet gult kort for filming.

- Jeg mener det er straffe. Det er kontakt. Han forhindrer meg, og derfor skulle han ha blåst, sier Christer Basma til adressa.no.

Dette førte til masse bråk på Lerkendal. Spillere begynte å dytte på hverandre og publikum kastet flere titalls reklameballer inn på banen.Etter at kampen var over fikk RBK-kaptein Vidar Riseth gult kort for kjefting.

Debatt

Hva synes du om kampen på Lerkendal?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling