Larsson ferdig som trener etter hets

Henrik «Henke» Larssons comeback i Helsingborgs IF varte i kun to måneder. Nå slutter han etter en serie verbale angrep, ifølge klubbens leder.

<strong>FERDIG:</strong> Henrik «Henke» Larsson gir seg som Helsingborg-trener etter bare to måneder. Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix
FERDIG: Henrik «Henke» Larsson gir seg som Helsingborg-trener etter bare to måneder. Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

47-åringen, som spilte hele 106 landskamper for Sverige, sluttet som trener i Helsingborg i 2016, men ble tidligere i år hentet inn for å hjelpe til med å berge plassen i Allsvenskan.

Etter åtte kamper gir han seg.

- Det er svært leit at det skal være på denne måten. Vi ser alvorlig på de verbale angrepene og vil til bunns i dette, sier klubbens styreleder Krister Azelius.

Klubbdirektør Joen Sandborg sier at alle i klubben er svært nedtrykt over det som skjer og at det er «horribelt» at en som prøver å gjøre jobben sin skal måtte oppleve hets.

- Det har vært et stort trykk utenfra. Det er et trykk som definitivt er over grensen for hva man som person skal akseptere. Det handler om angrep på Henrik som ikke er akseptable, og som han bedømmer har gått så langt over grensen at han velger å slutte, sier Sanborg til TT.

Klubben har så langt ikke anmeldt noen av de uttalelsene som har kommet mot Larsson, og ifølge TT skal heller ikke Larsson selv ha gått til politiet.

Helsingborg røk ut av den svenske cupen torsdag og ligger på 12.-plass i Allsvenskan. Klubben er med det innblandet i nedrykksstriden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer