Larvik banket Hypo

Etter blod, svette og tårer kunne Larvik juble over en historisk 37-21-seier mot Hypo Niederösterreich i mesterligaen.

Larvik-trener Ole Gjekstad hadde lovet Hypo juling når de kom på besøk i Bergslihallen. Mannskapet hans holdt løftet.

- Det var utrolig moro at vi klarte å ta fram skikkelig spill når det trengtes. Vi måtte vinne denne kampen og klarte det, jublet en stolt trener da NTB snakket med ham etter kampen.

Han hadde god grunn til å være stolt. Storklubben Hypo har nemlig aldri tapt med mer enn åtte mål. Lørdag tapte de med 16.

Tonje Larsen blødde

Larvik leverte svært oppløftende angrepsspill foran et engasjert hjemmepublikum, anført av Katja Nyberg og Monica Meland. Sistnevnte scoret ni mål, mens Nyberg endte med åtte.

- Katja slo tilbake etter et lite opphold med skader, mens Monica viste klasse hele veien, slo Gjekstad fast.

Men det var flere som viste internasjonal klasse. Lina Rosenberg fikk seks mål, mens Tonje Larsen sto bak tre scoringer.

Larsen måtte ta seg en pause midt i kampen etter at hun pådro seg et kutt i pannen i en duell med en Hypo-spiller. Det så dramatisk ut for landslagsspilleren som gikk av banen med blod i ansiktet etter episoden.

- Det går bra med henne nå. Vi må tåle å få litt juling også, sa Gjekstad.

Et stykke igjen

Treneren måtte skryte av mange etter kampen mot Hypo. Når det gjaldt Lene Rantala var det bare å ta av seg hatten. Den danske keeperen var i en klasse for seg og reddet det meste som kom.

- Det er ikke tvil om at hun skal ha mye av æren for at det endte med storseier. Hun var helt fantastisk i dag, sa han.

Selv om Ole Gjekstad og resten av Larvik-laget var høyt oppe lørdag, er det fortsatt lang vei til avansement i mesterligaen.

- Vi har en lang vei å gå, men denne seieren gjør at vi fortsatt er med. Nå er selvtilliten og moralen i laget styrket på veien videre. Vi må trolig vinne minst to kamper til, sa han.

Larvik tok sin første seier i mesterligaen, etter uavgjort mot Lublin og tap mot Ikast. Hypo fikk sitt første tap etter å ha slått de to nevnte lagene.