Larvik ble for sterke

Nordstrand kjempet lenge, men Larvik ble for sterke og kunne juble over enda et NM-gull.

- Det var ingen kjempekamp, men vi vant. Vi hadde bestemt oss for at vi skulle ta dem på viljen. Det gikk stort sett bra bakover, men vi ble litt stillestående framover, sa Vigdis Hårsaker til NTB etter seieren.

Lagene fulgte hverandre som skygger, og tross at Hårsaker var meget frisk, klarte aldri Larvik å rykke fra i første omgang. Til pause ledet favorittene 12-10. Etter hvilen var Larvik langt friskere, og målene begynte å renne inn. Favoritten bygde seg opp seks måls ledelse åtte minutter ut i 2. omgang.

Keeper Lene Rantala viste igjen at hun er i verdenstoppen, og var en av de store forskjellene mot slutten av kampen.

- Da det tettet seg til, viste Lene at hun er verdens beste keeper, lød attesten fra trener Karl Erik Bøhn.

Kjempet lenge

Nordstrands Randi Gustad ga imidlertid aldri opp og skapte spenning med tre kjappe scoringer. Da Anette Hovind Johansen satte inn en av sine tre scoringer fra 7-meteren, var oslolaget igjen bare to mål bak.

- Det var en ujevn prestasjon med mye feil til å begynne med. De gjorde tre enkle mål, og så var de to bak igjen, sa Bøhn, som vikarierte på trenerbenken fordi Ole Gustav Gjekstad har omgangssyke og ble igjen i Larvik av frykt for å smitte spillerne.

- Jeg er imponert over at spillerne våre aldri ble stresset, og at de holdt hodet kaldt. Jeg er stolt av at de ikke lot det bli jevnt mot slutten, sa Bøhn.

Katja Nyberg var også fornøyd med at det ble gull, på tross av at storspillet uteble.

- Vi ledet etter 1. omgang, men spilte ikke godt nok da. I 2. omgang avgjorde vi det i forsvar, og scoret på kontringer, sa Nyberg.

Ny strekspiller

Larvik stilte også med en debutant i finalen. Lørdag ble Danmarks landslagskaptein Karen Brødsgaard dansk cupmester med Viborg, selv om hun ikke fikk spille den kampen. Lille nyttårsaften kunne hun feire igjen.

- Det var en stor utfordring å spille for Larvik etter bare en trening, for jeg har bare lært noen av angrepsspillene. Men det gikk greit. Vi forstår hverandre, iallfall i forsvar. I angrep måtte de peke litt, sa Brødsgaard til NTB.

Hvilken av medaljene hun verdsetter mest måtte hun ha en liten tenkepause på.

- Jeg må si den danske, jeg er jo fra Danmark. Samtidig spilte jeg null minutter der, men 60 minutter i dag, forklarte Brødsgaard.

Det var Larviks annen cuptittel på rad. Også i forrige sesong var Nordstrand motstander. Oslolaget spilte finale for femte år på rad, men har vunnet bare en gang.

(NTB)