Larvik degraderes til 1. divisjon

Larvik Håndballklubb tildeles ikke lisens for spill i Eliteserien sesongen 2019/2020, skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding. Det betyr at storklubben degraderes.

DEGRADERES: Larvik Håndballklubb. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
DEGRADERES: Larvik Håndballklubb. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges mangeårige håndballflaggskip Larvik HK fikk i dag den tunge beskjeden om at de ikke innfrir kravene til å spille i Eliteserien.

Det betyr at den lenge uslåelige storklubben fra Larvik blir deplassert fra Eliteserien til 1. divisjon neste sesong.

- Klubben imøtekommer ikke kravet til positiv egenkapital pr. 31. desember 2018, og flyttes derfor til 1. divisjon sesongen 2019/2020, og tildeles der lisens i rød kategori, sier leder for elitelisensnemnda, Arne Modahl i pressemeldingen fra Norges Håndballforbund.

Larvik, som i 2010/11 vant EHF Champions League som første norske klubb, har 14 dager på seg til å be om ny behandling av nemnda.

Kan anke

Hvis behandlingen ender med samme utfall, kan klubben anke til Norges Håndballforbunds appellkomité innen 14 dager etter vedtaket i den fornyede behandlingen er fattet.

Hvis avgjørelsen fortsatt står etter dette, eller klubben før den tid aksepterer avgjørelsen, vil Larvik HK altså bli plassert i 1. divisjon neste sesong.

En anke virker imidlertid ikke veldig sannsynlig.

Forbereder seg på 1. divisjon

Styreleder i Larvik HK, Marion Eriksen Wold sier til TV 2 at de var forberedt på at dette utfallet kunne bli en vond realitet og forteller at de forbereder seg på å spille i 1. divisjon neste sesong.

- Nå vil vi bruke alle våre ressurser på å komme opp igjen fra 1. divisjon og se framover. Vi skal opp igjen ved første mulige anledning, sier hun til TV 2.

Stjernespiller Heidi Løke, kjent som verdens beste strekspiller i en årrekke, skal etter planen bli Larvik-spill igjen fra og med neste sesong.

Ifølge klubbens styreleder vil ikke degraderingen endre Løkes avgjørelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer