Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larvik degraderes til 1. divisjon

Larvik Håndballklubb tildeles ikke lisens for spill i Eliteserien sesongen 2019/2020, skriver Norges Håndballforbund i en pressemelding. Det betyr at storklubben degraderes.

DEGRADERES: Larvik Håndballklubb. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
DEGRADERES: Larvik Håndballklubb. Foto: Robert Wengler / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges mangeårige håndballflaggskip Larvik HK fikk i dag den tunge beskjeden om at de ikke innfrir kravene til å spille i Eliteserien.

Det betyr at den lenge uslåelige storklubben fra Larvik blir deplassert fra Eliteserien til 1. divisjon neste sesong.

- Klubben imøtekommer ikke kravet til positiv egenkapital pr. 31. desember 2018, og flyttes derfor til 1. divisjon sesongen 2019/2020, og tildeles der lisens i rød kategori, sier leder for elitelisensnemnda, Arne Modahl i pressemeldingen fra Norges Håndballforbund.

Larvik, som i 2010/11 vant EHF Champions League som første norske klubb, har 14 dager på seg til å be om ny behandling av nemnda.

Kan anke

Hvis behandlingen ender med samme utfall, kan klubben anke til Norges Håndballforbunds appellkomité innen 14 dager etter vedtaket i den fornyede behandlingen er fattet.

Hvis avgjørelsen fortsatt står etter dette, eller klubben før den tid aksepterer avgjørelsen, vil Larvik HK altså bli plassert i 1. divisjon neste sesong.

En anke virker imidlertid ikke veldig sannsynlig.

Forbereder seg på 1. divisjon

Styreleder i Larvik HK, Marion Eriksen Wold sier til TV 2 at de var forberedt på at dette utfallet kunne bli en vond realitet og forteller at de forbereder seg på å spille i 1. divisjon neste sesong.

- Nå vil vi bruke alle våre ressurser på å komme opp igjen fra 1. divisjon og se framover. Vi skal opp igjen ved første mulige anledning, sier hun til TV 2.

Stjernespiller Heidi Løke, kjent som verdens beste strekspiller i en årrekke, skal etter planen bli Larvik-spill igjen fra og med neste sesong.

Ifølge klubbens styreleder vil ikke degraderingen endre Løkes avgjørelse.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!