Larvik håndball

Larvik er klar for sin 21. NM-finale etter å ha banket Vipers

På herresiden møtes Haslum og Elverum.

MER Å JUBLE FOR: Amanda Kurtovic og  Linn-Kristin Riegelhuth Koren er klare for en ny NM-finalen i håndball. Bildet er fra seieren mot svenske Sävehof.  Foto Tommy Holll / IBL / AOP
/ NTB Scanpix
MER Å JUBLE FOR: Amanda Kurtovic og  Linn-Kristin Riegelhuth Koren er klare for en ny NM-finalen i håndball. Bildet er fra seieren mot svenske Sävehof.  Foto Tommy Holll / IBL / AOP / NTB ScanpixVis mer

Larvik er klar for sin 21. NM-finale i håndball og jager sitt niende cupgull på rad. Tertnes blir motstander i Oslo Spektrum 29. desember.

Tertnes slo Sola på hjemmebane med 31-27 i sin semifinale, mens Larvik slo Vipers Kristiansand 32-26 på bortebane.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen uttrykte at Larvik var en helt grei motstander da semifinalene ble trukket, men laget hans var egentlig aldri helt i nærheten av å sjokkere storfavoritten. Larvik var tidlig i føringen, og det sto 11-6 etter 20 minutter. Fem mål skilte de to lagene også ved pause.

– Det var utrolig deilig. Kenneth har hausset opp denne kampen. Det var godt å få stoppet kjeften på ham, sa Amanda Kurtovic til Eurosport Norge.

Ekstra tenning

– Det nytter ikke å fyre oss på denne måten. Da blir vi bare ekstra tente, sa lagvenninnen Marit Malm Frafjord.

Kurtovic var toppscorer onsdag med åtte mål, mens Frafjord scoret sju ganger på like mange avslutninger.

Larvik ledet med fem mål på stillingen 24-19, men etter noen slappe Larvik-angrep var plutselig Vipers bare to mål bak. Etter en «timeout» var det Vipers' tur til å rote, og Larvik sikret seg igjen et behagelig forsprang. Til slutt ble det seier med seks måls margin.

Larvik kan se tilbake på hele 20 NM-finaler og er finaleklar for 15. år på rad. Laget har tapt bare fire av finalene, og sist gang var i 2007.

Tertnes best

Tertnes hadde ikke særlig problemer med å ta seg av Sola. Etter en ledelse på to mål ved pause sa Tertnes takk for seg de første ti minuttene av annen omgang og gikk opp i en 21-16-ledelse. Gjestene fra Sola kom seg og reduserte ledelsen, men kom aldri nærmere enn to mål.

Utover i annen omgang økte hjemmelaget og vant til slutt 31-27.

Det er Tertnes' tredje NM-finale. Laget tapte med åtte mål for Larvik i 2013 og måtte gi tapt for Nordstrand i 2001/02-sesongen.

Haslum mot Elverum

På herresiden skal Haslum og Elverum ut i sin sjette NM-finale i håndball for menn i romjula. Haslum slo ØIF Arendal 26-20, mens Elverum slo Kolstad 28-20 i semifinalen.

Elverum var stor favoritt mot trønderne, og seieren var egentlig aldri truet. Laget gikk til pause med 12-8-ledelse. Det tok litt tid før hjemmelaget rykket fra i annen omgang, og det sto 19-13 etter kvarters spill.

Lagets eneste NM-gull kom i 2009 da Drammen ble slått i finalen. Sist gang Elverum var i finale var i 2012, da FyllingenBergen ble for sterk.

– Nå går vi for gullet. Vi vant fordi vi hele tiden klarte å holde oss til det vi planla, også når det gikk litt imot. Det er mange som leverte i denne kampen, sa Elverum-trener Michael Apelgren.

Tamas Ivancsik ble Elverums og kampens toppscorer med åtte mål.

I NM-finalen i Oslo Spektrum 29. desember er Haslum motstander. Bærumsklubben har vunnet to av sine fem NM-finaler og triumferte sist i 2011.

Det ble et jevnere oppgjør mellom Haslum og ØIF Arendal. Det sto 12-11 til vertene etter 1. omgang.

Haslum var i føringen hele kampen, mens gjestene fra Arendal holdt sånn noenlunde følge fram til 20-18 med under ti minutter igjen å spille.

Simon Barthold og Thomas Kristensen scoret seks mål hver for Haslum.

(NTB)

SJEKK DET ELLEVILLE TRIKSET: Jose Mario Carrillo vartet opp med dette frekke målet på trening. Video: Ademar León Vis mer