Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larvik er seriemester i håndball fire runder før slutt

Tiende strake for vestfoldingene.

'SERIEMESTER: Nora Mørk og Larvik, her fra Champions League-kampen mot Györ. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
'SERIEMESTER: Nora Mørk og Larvik, her fra Champions League-kampen mot Györ. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at prestasjonen ikke var gull ble det 31-28-seier for Larvik mot Oppsal i eliteserien onsdag. Det betyr at Ole Gustav Gjekstads jenter tok sitt 16. seriemesterskap i håndball.

Ti år på rad har Larvik gått til topps i eliteserien i håndball. Onsdag holdt nedrykkstruede Oppsal godt følge lenge, og ledet 13-12 til pause, men mot slutten glapp det.

Toppscorer Nora Mørk, som scoret ni av Larviks mål, kunne føre hvittrøyene gjennom annen omgang og trygt inn til seier.

- Det var ingen spesielt god kamp. Vi spilte bra på slutten. Vi var ikke helt på hogget, men det ble et nytt seriegull. Det må vi være fornøyde med, sa Mørk til NTB.

Også hovedtrener Gjekstad satt med den samme følelsen som landslagsspilleren etter kampslutt i Larvik.

- Å ta seriegull er alltid greit, uansett hvordan kampen var. Det er klart at det er mer spesielt å ta seriegull den første gangen, enn det er nå. Vi har hatt en stor luke og visste at denne dagen ville komme, oppsummerte Gjekstad.

- Det er blitt mange seriegull, og man hopper kanskje ikke helt i taket. Men det er mange i klubben som har lagt ned mye jobb, og det betyr mye, sa Mørk.

Gullet er klart fire serierunder før slutt. Larvik har ti poengs luke til Tertnes og Storhamar. I kampen om sølvet skiller bare tre poeng mellom fem lag.

(NTB)

Hele Norges coronakart