Larvik er seriemester to runder før slutt

Sikret gullet med 37-32 over Storhamar.

SCORET NI: Heidi Løke ble toppscorer for Larvik mot Storhamar i kveld. Her fra kamp mot Byåsen i januar. Foto: Ned Alley, Scanpix
SCORET NI: Heidi Løke ble toppscorer for Larvik mot Storhamar i kveld. Her fra kamp mot Byåsen i januar. Foto: Ned Alley, ScanpixVis mer

Larvik sikret seriegullet i håndball to serierunder før slutt. Etter dagens 37-32 over Storhamar er saken klar.

Larvik var ikke like overlegen som laget pleier å være mot norske motstandere, men anført av nimålsscorer Heidi Løke ble det femmålsseier etter ledelse 19-13 ved pause.

Byåsen gjorde sitt for å holde liv i spenningen da laget slet seg til 22-19-seier over Levanger, men to runder før slutt skiller seks poeng opp til Larvik.

Vestfoldlaget har vunnet alle sine 20 seriekamper så langt. Onsdagens seriemesterskap var det 13. i rekken. Ved siden av har klubben ti NM-gull.

- Det begynner å bli en vane, men ingen lei vane. Jeg er glad for at vi har vunnet, selv om jeg ville satt pris på det om vi hadde Byåsen litt nærmere oss, sa Larvik-trener Tor Odvar Moen til NTB.

Larvik har vært uten særlig motstand i Norge de siste ti årene, og er ubeseiret i 222 kamper på rad mot norske lag.

- Byåsen har vært nærmere tidligere, men vi har vært det klart beste laget. Vi har fått forsterkninger av etablerte spillere samtidig som de har mistet en del etablerte, sa Moen.

Nå ser Larvik fram til mesterligaoppgjøret borte mot ungarske Györ søndag. Målet er å vinne. Larvik må vinne med ti mål for å vinne gruppe B i hovedrunden.

Det mener Moen blir umulig.

(NTB)