RIVALER OG VENNER: Spillerne i Larvik og Byåsen er store rivaler i eliteserien - men også gode venner gjennom landslaget. Foto: BJØRN LANGSEM
RIVALER OG VENNER: Spillerne i Larvik og Byåsen er store rivaler i eliteserien - men også gode venner gjennom landslaget. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Larvik får Byåsen-hjelp til å bli verdens beste

Spiller Champions League-semifinale i kveld.

||| LARVIK (Dagbladet): Når de norske seriemesterne Larvik i kveld møter Viborg borte i den første semifinalen i Champions League, har de med seg Byåsen-hjelp i bagasjen.

Trønderne har i ei årrekke vært Larviks argeste rival på hjemmebane - og med ett unntak (cupfinalen 2007) har Byåsen tapt alle slag.

Likevel stikker ikke rivaliseringen dypere enn at de nå vil hjelpe Larvik på veien mot verdenstoppen.

Fikk notateneByåsen møtte nemlig Viborg i Champions League-gruppespillet, og trener Geir Oustorp har gitt Larvik-trenerne nyttig informasjon i forkant av semifinalene. Den norske serietoeren tapte 21-26 hjemme og 29-22 borte - og Oustorps analyser er nyttige.

- Vi har sett hva Byåsen gjorde mot dem og har snakket med Geir. Byåsen har jo forsøkt å spille ganske likt som oss, så da kan vi se hvor vi må sette kniven. Geir sier jo at de kanskje sto litt med lua i hånda, for de har ikke like mye erfaring som oss fra slike kamper, sier Tor Odvar Moen.

- Vi har snakket med Geir og fått notatene hans, og så er jo Viborg et lag vi ser mye på tv, sier Karl Erik Bøhn.

Notatene er verdifulle, men det er også Larviks egne erfaringer.

I slaget om Norden er det nemlig ikke en hvilken som helst klubb de møter - det er vennskapsklubben.

På samling med Viborg- Vi lærer jo litt av Viborg også. Vi har trent med dem og ligget på treningsleir med dem. Det er nesten vennskapsklubben vår, de har vært her og vi har besøkt dem. Det er den klubben vi har mest kontakt med, så det blir litt spesielt å møte dem. Det er ingen tvil om hvem vi håper på i finalen om vi ikke kommer dit, sier Bøhn.

Men først altså to semifinaler. Ekspertene mener det er 50/50 før kampstart, og avgjørelsen faller neppe særlig lenge før 60 minutter også er unnagjort i Arena Larvik neste lørdag.

TRØNDERHJELP: Larvik-trener Karl Erik Bøhn har snakket med Byåsen-trener Geir Oustorp, og fått gode råd. Foto: BJØRN LANGSEM
TRØNDERHJELP: Larvik-trener Karl Erik Bøhn har snakket med Byåsen-trener Geir Oustorp, og fått gode råd. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- De har et komplett lag, anført av verdens beste håndballspiller - Bojana Popovic. På sitt beste er de veldig gode, men de har variert mer i år enn forrige sesong. Spiller vi opp mot det vi kan, så skal de få det tøft, sier Bøhn.

Larvik har trolig aldri hatt en bedre sjanse til å nå finalen, tross to semifinaler tidligere. De har slitt med skader de siste Champions League-sesongene, men nå har oppladningen vært optimal. Stjernene slapp til og med å delta på landslagets samling på Beitostølen i påska.

- Vi har hatt maksimale forberedelser. Nå har jentene endelig fått forberedt seg slik de fortjener, sier Bøhn.

MER OM SEMIFINALEN:

Ladet opp til Champions League-semi med seriegull

Sulland har skutt VM-vrakingen i filler

Jurack-comeback mot Larvik - to måneder etter fødselen

Løke-trusselen gir rom for Sulland-slegga

TROFÉJAKT: Les om Larvik-trenernes jakt på den eneste pokalen de mangler i lørdagens papirutgave av Dagbladet.
TROFÉJAKT: Les om Larvik-trenernes jakt på den eneste pokalen de mangler i lørdagens papirutgave av Dagbladet. Vis mer