Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larvik får møte Byåsen midt i VM-innspurten

Forbundet måtte gi seg.

TOPPMØTE FØR VM: Larvik og Heidi Løke (t.h.) får spille sin hjemmekamp mot Byåsen som planlagt 25. november - tre dager etter Møbelringen Cup og tre dager før avreise til VM. Foto: Trond Teigen, Scanpix
TOPPMØTE FØR VM: Larvik og Heidi Løke (t.h.) får spille sin hjemmekamp mot Byåsen som planlagt 25. november - tre dager etter Møbelringen Cup og tre dager før avreise til VM. Foto: Trond Teigen, Scanpix Vis mer

|||
(Dagbladet.no): Larvik får lov til å spille toppkampen mot Byåsen i kvinnenes eliteserie i håndball som planlagt 25. november, skriver håndballforbundet (NHF) i en pressemelding.

Forbundet ville flytte kampen på grunn av de mange spillerne på de to lagene som reiser til VM i Kina bare tre dager seinere.

Men Larvik gikk hardt ut mot ønsket om flytting, da de mente beskjeden kom for seint i forhold til klubbens planlegging.

- Det er flere sponsorer som har planlagt aktiviteter i forbindelse med kampen, med gjester fra hele landet, sa daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

De siste 10 årene har det vært spillefri i uka mellom oppkjøringsturneringen Møbelringen Cup og mesterskap. Men foran denne sesongen ble NHF og Norsk Topphåndball enige om en prøveordning med to serierunder mot slutten av november.

Nå spilles runde 9 som planlagt 25. november, mens lagene som får med spillere i VM-troppen får flytte sine kamper i runde 10, som er satt opp 29. november, til tidligere avtalte reservedatoer.

Forbundet skriver i pressemeldingen at Arbeidsutvalget vil instille på at prøveordningen fjernes etter inneværende sesong.

«Selv om intensjonen var god, innebærer den for stor uforutsigbarhet i forhold til hvilke lag som skal spille de oppsatte ligarundene. I tillegg vil flere forhold (skader, sykdom etc.) kunne utløse behov for at ytterligere klubber stiller spillere til disposisjon for landslaget,» skriver NHF.

• VM-troppen blir tatt ut 3. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media