Larvik feilet med kniven på strupen

Ute av mesterligaen.

Larvik trengte seier og to poeng for å følge planen for avansement fra mesterligaens gruppe C. Men Hypo Niederösterreich ble for sterke og vant 34-33 i Larvik søndag.

- Det er leit å tape når vi har muligheter til å vinne. Nå får vi bare prøve å kapre tredjeplassen som gir cupvinnercupplass. Det er ett plaster på såret når vi ryker her, sa Larvik-trener Karl-Erik Bøhn til TV 2.

Det var hjemmelaget som åpnet kampen best. Larvik gikk tøft og offensivt ut i Bergslihallen for å sikre seier, og ledet 4-1 etter fem minutters spill.

Larvik beholdt ledelsen gjennom hele første omgang, takket være gode angripere og en solid Lene Rantala i hjemmeburet. I tillegg ble Hypos koreanske playmaker Seong Ok Oh stengt ute av ett aggressivt Larvik-forsvar.

Til pause ledet Larvik med tre mål, 18-15, men etter hvilen raknet planen.

På etterskudd


- Vi kommer på etterskudd i flere taklinger og vinner ikke der vi skal. Dette tapet var bare kjedelig, sa Linn-Kristin Riegelhuth som kanskje pådro seg ett nesebrudd under kampen. Hun må til legesjekk, men det skal ikke være fare for VM-spill.

Riegelhuth ble Larviks toppscorer med sju mål, mens Hypos Timea Toth nettet ni ganger.

Bortelagets kantspillere fikk gjøre som de ville og Larvik klarte ikke å sette sjansene offensivt. Dermed forsvant tremålsledelsen raskt, og da kampen var ferdig var det bortelaget som kunne slippe jubelen løs.

- Vi fikk ikke tak på dem bakover og begynte å gjøre slurvefeil. Dette var dagen det ikke ville seg, sa Bøhn.


Europas beste innen 2009


For ett lag som har som ambisjoner om å bli Europas beste lag innen 2009 skulle avansement i mesterligaen vært en selvfølge.
UTE: Linn-Kristin Riegelhuth og de andre Larvik-jentene fikk det for tungt mot Hypo i mesterligaen i ettermiddag. Arkivfoto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
UTE: Linn-Kristin Riegelhuth og de andre Larvik-jentene fikk det for tungt mot Hypo i mesterligaen i ettermiddag. Arkivfoto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer

- Ja, vi skulle avansert, men vi har mange ute med skader også, sa Bøhn. Larvik har hele sju spillere på skade- og sykdomslisten. Spesielt Tonje Larsen, som er ute med en bruddskade ble savnet søndag.

- Vi inviterer dem til å angripe, og hadde jeg spilt mot oss hadde jeg gjort det samme. Man ser at vi savner Tonje i dag, sa Karoline Dyhre Breivang.

(NTB)