SPILLESUGEN: Isabel Blanco var tilbake etter skade i kveld, og så svært spillesugen ut. Her fra en Champions League-kamp tidligere i høst. Foto: EPA / NTB SCANPIX
SPILLESUGEN: Isabel Blanco var tilbake etter skade i kveld, og så svært spillesugen ut. Her fra en Champions League-kamp tidligere i høst. Foto: EPA / NTB SCANPIXVis mer

Larvik forlenget den «uendelige» seiersrekka

Nye marerittsifre for Byåsen.

LARVIK (Dagbladet): Larvik - Byåsen 37-26.

All idrettsvitenskapelig logikk tilsier at Larvik en eller annen gang kommer til å bli skjøvet ned fra den norske håndballtronen. Det skjer neppe med det første.

I nyere tid er det Byåsen som har vært nærmest, men vestfoldjentene slo trønderne hele 68-31 sammenlagt i sluttspillfinalene forrige sesong. Aldri hadde forskjellene vært større.

Den var ikke like stor i kveld, men det ble likevel tidlig klart at LHK hadde et ekstra gir i en tett og tøff kamp - 11-målstap i en toppkamper er uansett alltid sviende.

Spillesugne - Alltid deilig å slå Byåsen. Det har vært en del snakk i forkant om at de har vært så bra, så godt å sette dem litt på plass. Jeg føler det er vi som gjør dem dårlige. Vi scorer 27 mål, det er vi veldig fornøyd med, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Isabel Blanco var tilbake var skade, og spillesugen markerte hun seg ved å skaffe vertene straffe etter bare 20 sekunder. Larvik holdt seg et par mål foran i innledningen, i en førsteomgang som var preget av mye dueller og et nesten fraværende kant- og kontringsspill.

- Jeg var veldig spent, men nå er det bare utrolig deilig. Byåsen har hatt en stigning i spillet sitt denne sesongen, så vi var veldig konsentrert, sier Blanco til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dere så nesten sinte ut?

- Ja, men det er et godt tegn, da er det ingen som slår oss.

Karoline Dyhre Breivang var svært sentral da Larvik rykket fra midt i omgangen, og inn mot pause var det Anja Hammerseng-Edins tur til å vise seg fram etter skadeopphold. Hun skaffet en straffe og scoret tre kjappe mål.

I motsatt ende handlet det mest om Raja Toumi (fem mål før pause). Camilla Herrem fikk nettkjenning først sekunder før pause, og Tonje Nøstvold sleit med uttellingen. Byåsen var dermed fem bak (18-13) halvveis.

- Vi spiller så dårlig i forsvar, hvor vi står en mot en. De var fysisk sterkere enn oss. Det er kontringer som har vært styrken vår i år, og uten det ble det vanskelig. Det er ikke sånn vi har spilt håndball de siste kampene, vi mangler helt tempoet. Vi er ikke i nærheten i forsvar og kontra, sier en halvsyk Herrem mellom hosteanfallene etter kampen.

Rykket fra Den ferske Byåsen-treneren Claus Mogensen har sagt han har fått mer ut av laget enn han hadde trodd på så kort tid, men mot et av verdens beste klubblag holdt det ikke.

Kampen åpnet seg etter hvilen, i den forstand at det ble mer fart og kontringer, og større bruk av den 20 meter lange bredden til banen.

Hjemmelaget rykket fra, men Byåsen nærmet seg litt igjen med fire mål på rad. Det førte til at LHK våknet til liv igjen, og de hadde full kontroll kampen ut og vant med elleve, 37-26.

Larvik topper nå eliteserien med full pott etter seks serierunder, med Byåsen to poeng bak. Også Storhamar har 10 poeng.

Enorm seiersrekke Ikke siden 25. november 2009 - for nesten fire år siden - har Larvik avgitt et poeng i eliteserien. Da spilte de uavgjort mot nettopp Byåsen.

Det forrige tapet deres i serien kom mot Tertnes våren 2004. Det var en sluttspillkamp, men den talte med i serien, et opplegg det ble slutt på siden LHK mistet seriegullet på grunn av én dårlig kamp.

Innimellom Larvik-triumfene har imidlertid Byåsen sneket inn en cupfinaleseier, i romjula 2007.

I serien har de rødblå trønderjentene bare stanget hodet i Larvik-veggen. Den forige seieren deres kom i 1996, og de 17 siste kampene mellom lagene (i alle turneringer) har endt med 17 LHK-seire.

Byåsen får en ny sjanse mot Larvik i NM-semifinalen før det blir VM-pause i desember, men kveldens kamp viser at selv om den kampen går i Trondheim vil serielederne være store favoritter.