Larvik har levert inn Champions League-protest

Nekter å godta oppsettendring.

ENDRET OPPSETT: Gro Hammerseng og Larvik fikk en middels trekning i Champions League. Nå er den blitt dårligere for vestfoldingene. Foto: TORBJØRN BERG
ENDRET OPPSETT: Gro Hammerseng og Larvik fikk en middels trekning i Champions League. Nå er den blitt dårligere for vestfoldingene. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

(Dagbladet): Larvik var middels fornøyd med trekningen av mellomspillet i Champions League, hvor de skal møte ungarske Györ, russiske Dinamo og tyske Leipzig.

Nå er det gjort endringer i oppsettet, som får vestfoldingene til å reagere.

Det Larvik var mest fornøyd med etter trekningen, var at de startet borte mot Dinamo. Med seier der vil de ha et meget godt grep om semifinaleskjebnen.

Etter noen endringer av kampoppsettet skal ikke Larvik begynne i Russland. Nå er deres første kamp i Leipzig - men dette nekter klubben å godta. De har fått med seg Györ og Dinamo på en felles protest mot EHF (det europeiske håndballforbundet).

- Dette betyr at våre to antatt sterkeste motstandere i kampen om en semifinaleplass får hjemmekamp sist i våre innbyrdes møter, og det kan vi ikke godta sånn uten videre. Her kan det fort bli så jevnt at innbyrdes møter og målforskjell blir avgjørende, og da er det en stor fordel å ha hjemmekamp sist, sier trener Tor Odvar Moen i en pressemelding.

Grunnen til endringen er at det skal være et friidrettsstevne i Leipzigs arena en av Champions League-helgene. Derfor er kampen flyttet. Det samme skjedde også i fjor, men da ble problemet løst ved at tyskerne spilte i en annen hall.

Larvik ga beskjed til EHF om at hvis noe slikt dukket opp igjen, måtte det europeiske håndballforbundet ta disse premissene inn i trekningen i forkant.

Etter endringen skal Larvik avslutte med to bortekamper, mot de antatt tøffeste lagene Dinamo og Györ.

LHK har foreløpig ikke fått noe svar på protesten fra EHF.