<strong>HARD GRUPPE:</strong> Larvik havnet i samme gruppe som Vardar Skopje. Laget tapte årets mesterligafinale mot Györ. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
HARD GRUPPE: Larvik havnet i samme gruppe som Vardar Skopje. Laget tapte årets mesterligafinale mot Györ. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Larvik møter Vardar Skopje i gruppespillet

Larvik i gruppe med mesterligafinalist

Larviks håndballjenter møter årets tapende mesterligafinalist Vardar Skopje i gruppespillet i den gjeveste europacupen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble klart etter trekningen i slovenske Ljubljana fredag kveld.

I tillegg til den makedonske storklubben består Larviks gruppe også av FTC Budapest fra Ungarn og vinneren av kvalifiseringsgruppe 2. Tyske Thüringer er favoritt til å ta seg videre til gruppespillet.

I mai tapte Vardar kvinnenes mesterligafinale knepent 30-31 for Györ etter ekstraomganger. Det ble Camilla Herrems siste kamp for makedonierne.

Nye forutsetninger

Larvik har tidligere hatt store ambisjoner i Europa. Vestfoldingene vant mesterligaen i 2011 og var tapende finalist i 2015, men nå er forutsetningene helt annerledes. Klubben har mistet svært mange profiler og har svak økonomi.

– Når vi nå har kommet til gruppespillet, har vi sagt at vi skal inn i neste runde, som betyr at man må unngå å havne sist i gruppa. Men målet er å komme inn i hovedrunden i februar-mars, sa LHK-trener Tor Oddvar Moen til NTB før trekningen.

– Her hjemme skal vi helt klart være med å slåss. Vi skal gå for topplassen, uansett hva som skjer rundt oss. Internasjonalt mangler vi litt erfaring, men vi gleder oss, la han til.

Kan få to norske lag

Györ havnet på sine side i gruppe sammen med den russiske EHF-cupvinneren Rostov Don, danske Midtjylland og Brest Bretagne. Den ungarske tittelforsvareren har Nora Mørk og Kari Aalvik Grimsbø i stallen.

Vipers Kristiansand fikk torsdag vite at klubben får hjemmefordel i kvalifiseringen til gruppespillet. Sørlendingenes første hinder på veien er hviterussiske Gomel. Med seier der venter enten kroatiske Podravka eller tyrkiske Kastamonu Belediyesi i et siste og avgjørende oppgjør.

Kvalifiseringskampene spilles i Kristiansand 9. og 10. september.

Vipers går inn i gruppe D om laget klarer å ta seg til mesterligaen. Der venter i så fall den rumenske storheten CSM Bucuresti, franske Metz og tyske Bietigheim.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer