Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larvik kan måtte starte neste sesong med fire minuspoeng

Vil serien bli spennende?

STARTER PÅ BUNNEN: Tonje Larsen og Larvik vil mest sannsynlig starte neste sesong med fire minuspoeng. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADET.
STARTER PÅ BUNNEN: Tonje Larsen og Larvik vil mest sannsynlig starte neste sesong med fire minuspoeng. Foto : Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

(Dagbladet:) Tidligere i år ble det kjent at Larvik håndballklubb er i store økonomiske problemer, etter en feilsatsing på lekelandet «Jippi».

Nå kan det se ut som at klubben vil havne i enda dypere problemer til neste sesong når eliteserie-lisensene skal deles ut av håndballforbundet.

En tabell som tar utgangspunktet i klubbens regnskap fra i fjor, viser nemlig at Larvik kan måtte starte sesongen med fire minuspoeng når neste sesong kastes i gang i høst.

Ifølge Østlands-posten er det ureviderte regnskapet til fungerende daglig leder Harald Gaupen et regnskap han ikke forventer vil ha store forandringer etter revisjon.

«Under skjerpet overvåking» For at man skal bli møtt med sanksjonen «lisens med status under skjerpet overvåking», som Larvik trolig vil havne i ved neste sesongs lisenstildeling, trenger ikke den negative egenkapitalen være med mer enn ti prosent av omsetningen. Larviks er på 40,7 prosent.

Omsetningen til Larvik var 28 509 980 kroner i fjor, egenkapitalen på minus 11 613 845 kroner og driftsresultatet på minus 9 764 878 kroner.

Driftsresultatet utgjør 34,3 prosent av omsetningen.

Sanksjonen fører til at Larvik ikke vil kunne tegne profesjonelle kontrakter med spillere, og starte sesongen med minuspoeng.

Om Larvik derimot skulle havne under 40 prosent etter revisjon, vil klubben kunne starte sesongen med tre og ikke fire minuspoeng.

Kan ikke reddes Om Larvik får inn mer enn de absolutt nødvendige fem millionene under den pågående redningsaksjonen, vil ikke det ha påvirkning på lisensutdelingen.

- Vår innstilling til forbundsstyret som tildeler lisens, baseres kategorisk på regnskapstallene for 2014, opplyser organisasjonssjef Per Eirik Magnussen i Norges Håndballforbund til Østlands-posten.

Har god nok stall Kenneth Gabrielsen er trener for Glassverket, laget som ligger på andreplass i GRUNDIGligaen, syv poeng bak serieleder Larvik.

Han har ikke fulgt så nøye med på hva som skjer med Larvik, men har tidligere uttalt til Dagbladet at Larvik må klare å stable seg på bena igjen.

- Starter de på minuspoeng kan det jo være en fordel for andre, men jeg håper ikke noen kjører på og vil vinne fordi Larvik mister poeng, men fordi de selv er gode, sier håndballtreneren til Dagbladet.

Han tror ikke noen minuspoeng vil ødelegge for Larvik.

- Ut i fra det jeg vet, har de en stall som skal være god nok til å beholde den statusen de har i Norge. Ellers vet jeg veldig lite om saken, forteller han.

SØLVGUTT?: Foreløpig ligger Glassverket på andreplass i GRUNDIGligaen. Her er Kenneth Gabrielsen med Monica Iversen i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SØLVGUTT?: Foreløpig ligger Glassverket på andreplass i GRUNDIGligaen. Her er Kenneth Gabrielsen med Monica Iversen i 2013. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer