SLØSERI: Larvik tapte den første semifinalen mot Krim Ljubljana 24-22. Foto: Peder Gjersøe / NTB Scanpix
SLØSERI: Larvik tapte den første semifinalen mot Krim Ljubljana 24-22. Foto: Peder Gjersøe / NTB ScanpixVis mer

Larvik kastet bort mye av finalesjansen

22-24-tap mot Krim Ljubljana gjør at Champions League- håpet så vidt lever før returen.

Larvik var helt avskrevet av de fleste etter 9-16 ved pause.

 Men Larvik fikk på plass de fleste av mange løse tråder i 2.-omgangen.

En haug redninger av Cecilie Leganger, en frisk Gro Hammerseng og bedre uttelling i angrep, skapte spenning allerede midtveis i 2.-omgangen (16-18).

Den håpløse førsteomgangen kan likevel bli kostbar. Det er fortsatt noen mål forskjell på hjemme- og bortebane i mesterligaens toppsjikt.

Larviks utgangspunkt burde og skulle vært langt bedre enn det er etter hjemmekampen. LHK-spillerne bommet blant annet på flere 100-prosentsjanser etter pause.

Elendig For vertene var den første halvtimen som et besøk i et skrekkabinett. Det meste gikk grådig feil. Etter snaut 16 minutter ledet Krim 10-3.

På den tiden hadde LHK begått fem tekniske feil, bommet på sju skudd og reddet én gang (Leganger). I angrep stanget Larvik mot en slovensk vegg, mens Krim fikk friere spillerom i motsatt ende av banen.

Få redninger av 38-årige Leganger gjorde også at LHK ikke fikk scoret «billige» kontringsmål.

Tøft Krim har vunnet fem av seks hjemmekamper i mesterligaen denne sesongen. Det eneste nederlaget kom mot Györ, og det var til gjengjeld stygt 20-31.

Presterer LHK en perfekt kamp i Ljubljana lørdag neste uke, er det fortsatt muligheter til avansement.

Krim spilte lørdag uten sin svenske storskytter Linnea Torstensson (fingerbrudd). Hun rekker trolig heller ikke returen.

Lagene i den andre semifinalen, Oltchim Valcea (Romania) og ungarske Györ, måtte flytte sine mesterliga-cupkamper til større og mer moderne haller. Skulle LHK mot alle odds gå til finale (to første helgene i mai), betyr det spill i enten Bucuresti eller Veszprém.

Hos Györ er Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke nøkkelspillere. Begge er på jakt etter revansj for det knepne finaletapet i fjor.

(NTB)