Larvik kjempet seg til borteseier

Full pott etter tre kamper.

 VANT PÅ BORTEBANE:  Larvik-damene Anja Edin-Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang kunne juble etter å slått rumenske Baia Mare.: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VANT PÅ BORTEBANE: Larvik-damene Anja Edin-Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang kunne juble etter å slått rumenske Baia Mare.: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Larvik trøblet defensivt, men tok en sterk 24-23-seier borte mot rumenske Baia Mare i håndballens mesterliga fredag. Vestfoldslaget styrer sikkert mot hovedrunden.

- En skikkelig slitekamp, men vi vant og tok to viktige poeng. Jeg føler vi slet både defensivt og offensivt. Å slippe inn 23 mål er godkjent, men vi var tidvis på gyngende grunn. Taktisk har vi mye å gå på, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

- Selv om vi måtte slite for det, viste vi samtidig mye vilje. Matchvinnere i begge ender og sterk vinnervilje er viktige egenskaper. Vi er inne i en tøff periode, og da kan man ikke regne med at alt skal gå på skinner hele tiden, la han til.

Etter tre kamper står Larvik-jentene med full pott i sin gruppe. Men laget måtte jobbe hardt for å ta med seg alle poengene hjem.

Anja Hammerseng-Edin spilte en god kamp. Et halvt minutt før slutt hadde hun muligheten til å roe Larvik-nervene ved å gi gjestene en tomålsledelse, men hun var uheldig og kastet ballen i stolpen.

Baia Mare ledet 13-12 til pause og hadde oppsiktsvekkende mange straffebom i oppgjøret. Helt på tampen hadde vertene sjansen til å utligne, men dette var kvelden det ikke ville seg for rumenere. Ti sekunder før slutt rotet hjemmelaget bort ballen, og dermed kunne Larvik juble for seier.

Lagene møtes igjen allerede i neste runde lørdag 8. november. Innen den tid vil nok trener Ole Gustav Gjekstad gjøre det han kan for å terpe Larviks forsvarsspill, som til tider var svært rufsete fredag.

De tre beste i hver mesterligagruppe går videre til hovedrunden.

(NTB)