Larvik knuste Byåsen

Vant sluttspillet.

Larvik var minst en divisjon bedre enn Byåsen i sluttspillfinalen lørdag. Etter 60 minutters spill i Bergslihallen hadde Larvik scoret 42 mål.

Gjestene fra Trondheim på sin side produserte kun 15 mål. Fire av disse i andre omgang.

- Vi spiller bra mot et redusert Byåsen, forteller Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Byåsen stilte nemlig uten Trine Haltvik og begge Snorroeggen-søstrene. Søstrene måtte stå over etter et dødsfall i familien.

- Uten de to spillerne er det så stor forskjell på lagene. Men de var alle med i Trondheim, og da vant vi med 13 mål. Så det er forskjell på oss, sier Gjekstad.

To finaler igjen

Tre spillere markerte seg i lørdagens finale: Linn-Kristin Riegelhuth, Vigdis Hårsaker og Katja Nyberg. De to førstnevnte spillerne satte begge inn ti mål, mens Nyberg var nest sist på 17 av målene, samt at hun satte inn ett mål selv.

- Riegelhuth og Hårsaker var meget bra i dag. I forsvar viste Tonje Larsen at hun er en forsvarsspiller i verdensklasse. Da hun kom inn i andre omgang ble det tett bak, forteller Gjekstad.

SLO BYÅSEN IGJEN: I cupfinalen i romjula vant LHK over Byåsen, og i sluttspillet knuste Larvik trønderne. Foto: SCANPIX
SLO BYÅSEN IGJEN: I cupfinalen i romjula vant LHK over Byåsen, og i sluttspillet knuste Larvik trønderne. Foto: SCANPIX Vis mer

Gjekstad har to kamper igjen som trener for Larvik. Det er de to finalekampene i europacupen. Og han mener lørdagens kamp var en god oppkjøring mot de to viktige kampene.

- Vi får mye igjen for kampen. Jentene er flinke til å holde moralen og konsentrasjonen oppe nå før de to viktige kampene, avslutter han.

Larvik møter kroatiske Podravka i finalen. Første kamp er 14. mai, mens returoppgjøret spilles 21. mai.

PS! Larvik slo også Byåsen på fotballfronten lørdag. I kvinnenes 1. divisjon vant FK Larvik 6-4 borte mot Byåsen-jentene.

(ANB)