Larvik knuste Byåsen

Fortsatt best i Norge.

(Dagbladet.no:) Larvik - Byåsen 27-20. Hjemmelaget hadde en fantastisk statistikk før kveldens toppkamp mot trønderne. Larvik hadde spilt 76 seriekamper på rad uten tap i Bergslihallen.

Nå teller den bragden 77 kamper på rad.

Og det er fortsatt over fire år siden Larvik sist tapte en seriekamp.

Samtidig tok LHK tabelltoppen tilbake, etter at Byåsen lå foran på bedre målforskjell. Det så enkelt ut, men det var det ikke ifølge Tonje Larsen.

- Det var ikke bare enkelt. Vi vant etter hardt arbeid, jeg er i hvert fall sliten, sier Tonje Larsen til TV 2.

Overkjøring fra start

Byåsen-spillerne gikk høyt ut før kampen, og hadde veldig lyst til å ta skalpen til Larvik.

- Vi var litt nervøse før kampen. Byåsen har vært veldig gode og vi har haltet litt. Men i dag beviste vi at vi fortsatt er best, sier Larsen.

Larvik tok kontroll fra start, og bortsett fra en utlikning til 1-1 hadde hjemmelaget full kontroll de første 20 minuttene. Først på stillingen 11-3 våknet Byåsen.

Men da våknet de også skikkelig: Gjestene scoret de fire neste målene.

Det ville ikke Larvik ha noe av på hjemmebane, og de skjerpet seg betraktelig og scoret de tre neste. Ved pause var stillingen 14-8 til Larvik.

Full kontroll

Etter hvilen fortsatte Larvik å kjøre på. I løpet av de fem første minuttene nettet Larvik-jentene fem ganger.

Utover i omgangen så det ut som LHK hadde full kontroll, og da ble det også rom for litt show for publikum. Det eneste spørsmålet var bare hvor stor seieren skulle bli.

- Vi gjør stort sett alt motsatt av det vi ble enig om på forhånd, sier Byåsen-keeper Kjersti Beck til TV 2.

Alle målene kan vise seg å være gull verdt for Larvik. Dersom Byåsen vinner returoppgjøret og ingen andre lag slår de to gullfavorittene, vil målforskjellen avgjøre.

Og da teller målene i innbyrdes oppgjør før den totale målforskjellen.

- Sju mål kan fort være for mye. 4-5 mål kan vi ta igjen, men jeg er redd sju mål er for mye, sier en skuffet Byåsen-trener Valerij Putans til TV 2.

STORSEIER: Larvik var aldri truet av Byåsen i kveld.