Larvik knuste Gjerpen og ble seriemester

Men fikk ingen medaljer av NHF.

(Dagbladet.no/ANB): Gjerpen sto for en håndballbragd da de eliminerte Dunaferr og gikk til semifinalen i cupvinnercupen i helga.

I kveld kom de kraftig ned på jorda.

Suverene Larvik er seriemester i håndball for kvinner etter 35-21 mot høytflyvende Gjerpens-jenter på bortebane onsdag.

Laget har 40 poeng når to serierunder gjenstår. Byåsen har tre kamper igjen å spille, men er seks poeng bak. Dermed kan trønderne teoretisk komme likt med Larvik i poeng, men Vestfold-laget går i så fall foran på innbyrdes oppgjør.

Larvik var aldri truet mot et svakt Gjerpen-lag i Skienshallen onsdag. Allerede ved pause var stillingen 18-10. Larvik har nå spilt 113 kamper på rad uten å tape i serien - noe som tilsvarer fem hele sesonger.

- Vi har hatt kniven på strupen mange ganger denne sesongen. Så dette er deilig for oss, sier keeperveteran Lene Rantala til TV 2.

Betenkelig var det imidlertid at Norges Håndballforbund ikke fant det bryet verdt å være i Skien for å overrekke de suverene Larviks-jentene gullmedaljene.

Håndballpresident Arne Sverre Modahl forsvarer praksisen overfor Dagbladet.no.

SUVERENE: Larvik er som vanlig seriemester i håndball. I kveld knuste de selvsikre Gjerpen-jenter hele 35-21 i Skien. Foto: SCANPIX
SUVERENE: Larvik er som vanlig seriemester i håndball. I kveld knuste de selvsikre Gjerpen-jenter hele 35-21 i Skien. Foto: SCANPIX Vis mer

- De skal ikke ha gullmedaljene på bortebane. Vi deler dem ut i siste hjemmekamp slik at hjemmepublikummet får være til stede, sier Modahl til Dagbladet.no.

- Kunne dere ikke delt ut noen midlertidige medaljer i dag?

- Det har jeg egentlig ingen kommentar til. Dette har vært praksisen i mange år. Vi feirer dem én gang, sier Modahl.