Larvik knuste Vipers i returmøtet

Enkelt til finalen.

Vipers Kristiansand stoppet Larviks seiersrekke i den første semifinalen i kvinnens sluttspill, men i tirsdagens returkamp satte seriemesteren tingene på plass og vant med solide 31-18.

Vipers sjokkerte med 31-25-seier over Larvik søndag, men allerede etter 20 minutters spill i Larvik Arena hadde det seiersvante laget til Ole Gustav Gjekstad tatt igjen ledelsen. Ved pause sto det 21-7, slik at annen omgang nærmest ble en formalitet. På det meste var hjemmelaget oppe i en ledelse på 17 mål.

Vipers ledes av trenerveteranen Gunnar Pettersen. Lagets målvakt Sakura Hauge sto en stor kamp på hjemmebane. Hun reddet mye også tirsdag, men klarte ikke å hindre at Larvik avanserte.

Før søndagens kamp hadde Larvik vunnet alle sine 41 kamper i serie, cup og mesterliga denne sesongen. Tapet kan ha vært en nødvendig vekker før finalehelgen i mesterligaen lørdag og søndag.

I sluttspillfinalen møter Larvik vinneren av oppgjøret mellom Glassverket og Byåsen, som spilles onsdag. Laget fra Drammen har en ledelse på 31-25 etter den første kampen.

Finalen spilles over to kamper den 13. og 20. mai.

(NTB)