ET NUMMER FOR STORE: Linn Jørum Sulland og Larvik ble ett nummer for store for Byåsen i Trondheim Spektrum.Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
ET NUMMER FOR STORE: Linn Jørum Sulland og Larvik ble ett nummer for store for Byåsen i Trondheim Spektrum.Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

Larvik lekte seg i seriefinalen

Slo Byåsen med fem mål.

|||Larvik sikret seg i praksis seriegullet i håndball for kvinner med 27-22 over Byåsen lørdag. Heidi Løkes målrush fortsetter.

Det var lite tvil om hvor seieren skulle havne. Giganten i norsk kvinnehåndball er et par hakk for god for de andre her hjemme. Det gjenstår to kamper (mot Nordstrand og Selbu) i serien, men Larvik misser ikke der. Laget har tre poengs forsprang på Byåsen.

Lørdag var det jevnt til noen minutter ut i annen omgang. Da gikk Larvik, med Tonje Larsen tilbake i spill, fra 16-15 til 22-16 på ganske kort tid. Det rykket avgjorde kampen.

Tine Stange ble toppscorer med åtte mål. Hedi Løke scoret seks ganger. Hun er overlegen på scoringstoppen med 185 mål på 20 seriekamper så langt. Det skiller hele 61 scoringer ned til toeren, lagvenninnen Nora Mørk.

— Det ble god plass til meg fordi Byåsen passet så ekstra godt på Heidi. Dette var kjempegøy, sa Stange etter triumfen.

Superlag
Linn-Kristin Riegelhuth har norsk rekord med 221 ligamål på en sesong. Men hun tok langt flere straffekast enn hva Løke gjør.

Lagene spilte uavgjort i Larvik i november. Det var det eneste poengtapet for begge klubber før seriefinalen.

Larvik er også klar for semifinalen i mestercupen. Der starter laget med utekamp mot Viborg 10. april. En uke etter går returen hjemme.

Neste år blir det enda mer moro. LHK henter hjem Gro Hammerseng og Katja Nyberg. Det er også snakk om at Riegelhuth kan komme tilbake etter kaoset i FCK. Keeper Cecilie Leganger er også kontaktet i et håp om å få henne i spann med Lene Rantala.

Spenning i klubbkamper i Norge kan man altså se helt bort fra neste sesong. Til gjengjeld øyner man konturene av et lag som vil være tilnærmet uslåelig også i mesterligaen.

(NTB)