Larvik lekte seg til finaleseier

Ydmyket rumenske jenter foran øynene på presidenten.

Brasov - Larvik 19-25 (sammenlagt 40-50, Larvik er cupvinnercupmestre)

(Dagbladet.no): Økonomisk trøbbel, sentrale spillere som har forsvunnet midt i sesongen og en by som gir blaffen - det har vært hverdagen for seiersvante Larvik-jenter denne sesongen.

Men det har ikke gjort dem mye dårligere ute på banen.

Med en maktdemonstasjon av de sjeldne vant vestfoldingene i dag Europas nest gjeveste turnering, Cupvinnercupen, for andre gang i klubbens historie.

- Dette var sterkt. Vi kladdet framover i starten, men heldigvis hadde vi Lene Rantala i mål. Hun var helt fantastisk, sier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.no.

Utover i 2. omgang måtte et fanatisk rumenske hjemmepublikum - og den rumenske presidenten - innse at gjestene fra Norge rett og slett var et bedre håndballag. Fra å ligge under 10-12 snudde Larvik kampen til 17-13 i løpet av en magisk 10-minuttersperiode - mye takket være fantastisk forsvarsspill og en gnistrende 40-åring mellom stengene.

For Lene Rantala er nesten alltid på topp i de store kampene, og har mye av æren for at Larvik slapp inn oppsiktsvekkende lave 19 mål.

Til slutt vant Larvik med seks mål, 25-19. Med 25-21 hjemme å gå på fra den første kampen hjemme i Bergslihallen var seieren aldri truet i siste halvdel av 2. omgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Larvik lekte seg til finaleseier

Etter hvert resignerte rumenerne til og med på tribunen.

- Det var et fantastisk trøkk i hallen, publikum skal ha utrolig skryt for måten de oppførte seg på. De var fair og sportslig i alt de foretok seg. Romania har vært en veldig positiv opplevelse, det sto 2000 igjen og klappet for oss på premieutdelinga. Helt utrolig, sier Bøhn.

TV 2-kommentator- og tidligere Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad mener Larvik gjennomførte en tilnærmet perfekt kamp.

- En fantastisk gjennomført bortekamp. Både forsvarsspillet og keeperspillet var strålende. Mot slutten av kampen løsnet det framover på banen også, sier han.

Linn-Kristin Riegelhuth ble Larviks toppscorer med ni fulltreffere, men det var først og fremst kollektivet Larvik som var ustoppelig i dag. Dommerduoen lot seg heller ikke påvirke av trøkket fra tribunen og dømte imponerende godt.

- Det var to gode dommere. De rumenske jentene spilte litt over grensa, men det er ikke lett å stå imot heksegryta her. Dommerne var veldig gode, sier Larvik-treneren.

Som uansett skryter aller mest av egne jenter.

- Det er en gjeng jenter som er ganske unike. Jeg vet jeg kan stole på dem til enhver tid, og er stolt av dem. Det har vært en del turbulens denne sesongen, men jentene har stått fram én etter én hele veien og avslutter sesongen helt på topp. Det er de rundt meg som skal ha æren for det. En mann ved navn Tom Kristiansen har lagt opp et fysisk opplegg vi har fått betalt for nå. Jeg sa til ham tidlig at vi måtte holde ut til slutten av mai, og han tynet jentene fra og med august. Derfor har jentene vært fulle av energi og humør så seint i sesongen. Jeg er takknemlig, stolt og glad for det, sier Bøhn - som vanlig beskjeden på egne vegne.

LARVIKS ANDRE EUROPACUPTRIUMF: Med fire mål å gå på fra hjemmekampen i Bergslihallen hadde Larvik et tøft utgangspunkt foran dagens returmøte mot rumenske Brasov. Men Heidi Flåtnes & co leverte en perfekt bortekamp, og cruiset inn til klubbens andre finaleseier i Cupvinnercupen. Foto: SCANPIX
LARVIKS ANDRE EUROPACUPTRIUMF: Med fire mål å gå på fra hjemmekampen i Bergslihallen hadde Larvik et tøft utgangspunkt foran dagens returmøte mot rumenske Brasov. Men Heidi Flåtnes & co leverte en perfekt bortekamp, og cruiset inn til klubbens andre finaleseier i Cupvinnercupen. Foto: SCANPIX Vis mer

Men én ting tillater han seg å slå seg på brystet med:

- Det apparatet vi har rundt laget, det skal jeg skryte litt av meg selv for. Jeg er god på å sette sammen trivelige og dyktige folk. Da vi gikk til finalen, sørget jeg for at hele apparatet ble med ned hit, sier han.