Larvik lurt for flere millioner av sponsor

Vurderer å gå til rettslige skritt.

LARVIK LURT: Et utenlandsk selskap skylder Larvik Håndballklubb 4,5 millioner kroner i sponsorpenger. Nå vurderer vestfoldingene å gå til rettslige skritt. Foto: AP Photo/MTI,Aniko Kovacs/NTB Scanpix
LARVIK LURT: Et utenlandsk selskap skylder Larvik Håndballklubb 4,5 millioner kroner i sponsorpenger. Nå vurderer vestfoldingene å gå til rettslige skritt. Foto: AP Photo/MTI,Aniko Kovacs/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et utenlandsk selskap skylder Larvik Håndballklubb 4,5 millioner kroner i sponsorpenger. Nå vurderer vestfoldingene å gå til rettslige skritt.

Ifølge Østlands-Posten har ikke LHK fått en eneste krone fra sponsoravtalen som ble inngått i 2013. Norges suverent beste håndballag på kvinnesiden måtte i fjor tapsføre hele fordringen.

- Dette var en sponsoravtale som ble inngått høsten 2013 med et utenlandsk selskap. Det kan blir aktuelt å forfølge denne saken rettslig, da vi føler vi har dokumentasjon nok å legge fram i en eventuell rettssak, opplyser styreleder Thor Edvard Mathisen til Østlands-Posten.

Larvik, som i disse dager er i alvorlige økonomiske problemer, gikk god for avtalen og inntektsførte de 4,5 millionene for regnskapsåret 2013. Men klubben så aldri til pengene.

I august i fjor ble LHK anbefalt å nedskrive millionene, men rådet fra revisoren ble ikke tatt til følge under årsmøtet. Nå har klubben fått baksmellen. Ifølge Mathiesen er pengene nå tapsført, men ikke avskrevet.

- Vi anså dette som en god fordring til tross for revisors anmerkning i revisjonsberetningen. Vi hadde informasjon som styrket fordringen, forteller Mathisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.