MYE Å HENTE INN: Nora Mørk og Larvik må hente inn seks mål i den andre Champions League-semifinalen. Foto: Ken Thomas Topel/LARVIK HK
MYE Å HENTE INN: Nora Mørk og Larvik må hente inn seks mål i den andre Champions League-semifinalen. Foto: Ken Thomas Topel/LARVIK HKVis mer

Larvik må bruke «ufine triks» i semifinalen

Men de liker det ikke.

|||(Dagbladet): Larvik står overfor en knalltøff oppgave lørdag, når jentene skal forsøke å hente inn seksmålsledelsen til Viborg fra den første Champions League-semifinalen.

Men spillerne har ikke gitt opp.

- Jeg mener vi har en god sjanse til å vinne kampen, og så får vi telle opp til slutt for å se om det er nok. Det er ikke noe strålende utgangspunkt, men det er heller ikke umulig, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Like premisserLarvik har vært suverene i Norge i ei årrekke, men de har aldri klart å spille seg til en finale i Europas gjeveste turnering.

De har ikke hatt marginene med seg, og har kanskje også vært for snille. Da laget tapte for København i cupvinnercupfinalen i fjor, mente trener Karl Erik Bøhn at de rett og slett må ta i bruk litt ufine midler for å nå til topps på dette nivået.

- Det lønner seg å jukse internasjonalt. Kanskje vi må utnytte det mer i framtida. Vi har litt å gå på der, men jeg vil heller være en god taper enn en dårlig vinner. Det vil nok lønne seg å utfordre grensene, men vi har ikke det genet i oss. Jeg tror vi heller får jobbe med å bli et enda bedre håndballag, sa Bøhn til Dagbladet.no da.

Også etter forrige helgs seksmålstap i Viborg angrep Larvik-sjefen mentaliteten internasjonalt. Han mener at klubbene i Europa utnytter at dommerne ikke kan få med seg alt, blant annet når det gjelder bevegelser innenfor feltet og i duellspillet.

- Vi må spille på samme premisser som dem (Viborg). De var innenfor 6-meteren hele tida for å dekke opp. Det var en klar strategi. Nå må vi gjøre noe av det samme slik at vi ikke blir sabotert ut av kampen. Vi skal ikke jukse, men vi må utnytte de mulighetene vi har og får i kampene slik Viborg gjorde, sier Bøhn til NTB.

RevansjesugneNora Mørk - sesongens store stjerneskudd i norsk håndball - kjenner seg absolutt igjen i beskrivelsene, og hun forteller at de har snakket om å presse grensene litt i returkampen mot danskene.

- Vi skal ta igjen med samme mynt. Det ligger ikke i vår natur å løpe på innsida, å hekte spillere eller å dytte bakfra - men vi hvis de bruker sånne triks, må også vi se på hva vi kan gjøre, sier hun.

Men det er ikke sånn at «ufine triks» er planen til Larvik i de avgjørende 60 minuttene. Målet er å vinne kampen - og avansere - som det beste håndballaget. De har en del ting å rette på.

I førstekampen holdt de følge lenge, før Viborg rykket fra etter pause.

- Det er mange som er revansjesugne, for vi vet vi kan så mye bedre. Vi har sett kampen et par ganger på DVD nå, og vi spiller ikke noen bra andreomgang. Vi er nødt til å satse 100 prosent på mål, det ble litt mye halvveis i den første kampen, sier Nora.

PS! Trolig må Larvik vinne med sju mål å gå videre, siden førstekampen endte 27-21. Det skal godt gjøres å holde Viborg på 20 mål eller færre, så hvis ikke de klarer det er det sju mål som gjelder for vestfoldingene.

FINALEHÅP I TYNN TRÅD: Larvik-trenerne Tor Odvar Moen og Karl Erik Bøhn har vunnet alt, men mangler den aller største pokalen - Champions League-trofeet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FINALEHÅP I TYNN TRÅD: Larvik-trenerne Tor Odvar Moen og Karl Erik Bøhn har vunnet alt, men mangler den aller største pokalen - Champions League-trofeet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer