ALL GRUNN TIL Å HENGE MED HODET: Her depper Larvik-spillerne etter den tapte Champions League-finalen i mai. Nå får de enda større grunn til å henge med hodet etter poengstraff før neste sesong.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ALL GRUNN TIL Å HENGE MED HODET: Her depper Larvik-spillerne etter den tapte Champions League-finalen i mai. Nå får de enda større grunn til å henge med hodet etter poengstraff før neste sesong.Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Larvik må starte sesongen med tre minuspoeng

Poengsmell etter pengerot.

— Vi har vært klar over at vi havnet i denne situasjonen. Det har vi vært innforstått med i lang tid. Tre minuspoeng tar vi som en utfordring. Målet er å gå på og vinne alle seriekampene, sier Larvik-trener Tor Odvar Moen til NTB.

Han legger vekt på at ingen i Larvik føler poengstraffen som urettferdig. I vinter sto klubben i fare for å gå konkurs. En massiv redningsaksjon berget de seiersvante vestfoldingene.

— Men nå har vi ikke råd til feilskjær. Det blir mer trykk på oss i alle seriekampene. Men går vi noenlunde feilfritt gjennom sesongen, skal det holde til seriegull, sier Moen.

Ute av respiratoren
Larvik tok 44 poeng sist sesong. Det er full pott. Toer Glassverket hanket inn 31 poeng. Der Larvik ikke tapte en eneste kamp, gikk Glassverket på hele seks nederlag.

— Vi er vant til at folk forventer at vi vinner alt. Sånn sett betyr ikke dette noe voldsomt ekstra press, sier Moen.

Han beskriver vinteren som tung, men at håndballklubben nå har fullt fokus på det sportslige.

— Vi er oppe og lever, ute av respiratoren og ser fram mot en ny sesong, hvor ambisjonene fortsatt er å hevde seg i Europa. Det blir en noe mindre spillerstall, fra 23 jenter til 16-17, men fortsatt skal vi være konkurransedyktige, sier Moen.

Andre slapp trekk

På kvinnesiden er også Byåsen under «skjerpet overvåking», mens Molde og Skrim er under «overvåking» av Norges Håndballforbund. Glassverket, Oppsal, Sola og Tertnes fikk alle lisens uten anmerkninger.

På herresiden slipper lagene unna poengtrekk, men Bækkelaget er under «skjerpet overvåking» og både Drammen og ØIF Arendal er i gruppen «overvåking».

Bodø, FyllingenBergen, Halden, Haslum, Kolstad, Runar og Stord slapp anmerkninger.

(NTB)