Larvik med maktdemonstrasjon i mesterligaen

Dinamo Volgograd ble overkjørt.

IKKE AKKURAT NEDSLÅTT: Heidi Løke og Larvik herjet med motstanderen i dagens mesterligaoppgjør.Arkivfoto: Ned Alley / Scanpix
IKKE AKKURAT NEDSLÅTT: Heidi Løke og Larvik herjet med motstanderen i dagens mesterligaoppgjør.Arkivfoto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Larvik leverte en ny maktdemonstrasjon da Dinamo Volgograd ble overkjørt og slått 41-20 i mesterligaen i håndball lørdag.

Larvik tok sin annen strake seier i hovedrunden, i en kamp der Cecilie Leganger leverte fantastisk målvaktsspill. De russiske gjestene ble drevet til fortvilelse, og halvveis sto det 24-9.

Løke og Mørk dominerte
Nora Mørk banket inn 10 mål og Heidi Løke 8.

De to scoret alene nesten like mange mål som hele Dinamo-laget, men hele åtte andre Larvik-spillere tegnet seg også i målprotokollen.

På tribunene ble drøyt 4000 tilskuere imponert og inspirert, mange av dem unge håndballtalenter fra helgens Petter Wessel Cup for 1995- og 1996-årgangene.

- Dette var en nøkkelkamp for oss, men jeg trodde ikke på en så stor seier, sa Leganger til TV 2 Zebra etter kampen.

Sterkt av Byåsen Også andre norske kvinnelag imponerte i europacupene lørdag. Byåsen, som spiller begge kampene mot Vác i EHF-cupen på bortebane i Ungarn, vant 34-29 i den første etter skudduttelling i verdensklasse.

- Det synges i garderoben nå, sa trener Valery Putans til adressa.no etter kampen. Vác ledet tidlig 6-1, men Byåsen vendte fullstendig og sikret seg seks måls ledelse til pause.

- Det var en glimrende omgang, iallfall i effektivitet. Vi scoret på 22 av 27 skuddforsøk og hadde åtte kontringsmål, sa Putans.

Ida Alstad scoret ni mål og Marie Henriksen åtte.

Tertnes overbeviste også med 30-23 over svenske Lugi i cupvinnercupen, men svenskenes nimålsseier fra første kamp siste seg for stor til å hente inn.

(NTB)