Larvik med overraskende tap - første gang på ett år

Smell mot Vipers Kristiansand i semifinalen i sluttspillet.

SJOKKTAP: Larviks ellers suverene håndballag gikk søndag på et overraskende 25-31-tap mot Vipers Kristiansand i semifinalen i sluttspillet.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SJOKKTAP: Larviks ellers suverene håndballag gikk søndag på et overraskende 25-31-tap mot Vipers Kristiansand i semifinalen i sluttspillet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Larviks ellers suverene håndballag gikk søndag på et overraskende 25-31-tap mot Vipers Kristiansand i semifinalen i sluttspillet.

Det var lagets første tap denne sesongen, etter 41 strake seirer i serie, cup og mesterliga. Håpet om en perfekt sesong brast søndag, men trener Ole Gustav Gjekstad fortviler ikke.

- Kanskje var ikke dette tapet så dumt, hvis det brukes riktig. Det blir en utfordring å slå Vipers med sju mål hjemme, og det kan være en bra oppkjøring til finalehelgen i mesterligaen, sa Gjekstad til Østlands-Posten.

Ikke siden Larvik tapte 26-30 hjemme mot Tertnes i sluttspillet i fjor har Larvik tapt for et norsk lag. Derfor var det en stor overraskelse at Vipers klarte å tukte det suverene laget på kvinnesiden i Norge. Til pause sto det 15-13, og i annen omgang reiste vertene fra foran nesten 1600 tilskuere.

- Det var ikke bra i noen ender. Det er sjelden vi fungerer så dårlig både som lag og individuelt, men samtidig er det viktig å tape kamper som kan tapes, sa Gjekstad.

Tapet for Tertnes i fjor var ikke nok til å sende Larvik ut av sluttspillet. Også nå har Larvik mulighet til å rette opp feilen ved å vinne med mer enn seks mål i returoppgjøret på hjemmebane tirsdag.

Kommende helg spiller Larvik for mesterligatittel under finalehelgen i Budapest. I semifinalen lørdag venter Dinamo Volgograd.

I den andre sluttspillsemifinalen søndag vant Glassverket med samme sifre som Vipers, 31-25 borte mot Byåsen. Returkampen spilles onsdag.

(NTB)