Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larvik-motstanderens fans vekker oppsikt, men sjefen tror det er en misforståelse

Slik feiret FTC Hungaria-supporterne.

(Dagbladet): Larvik tapte dagens kamp mot FTC Hungaria med sifrene 30-27, men det var scenene som utspilte seg etter Champions League-oppgjøret som vekket mest oppsikt.

Nettavisen har omtalt feiringen til det ungarske hjemmepublikummet som en nazihilsen. Larvik-trener Tor Odvar Moen mener imidlertid at det hele er en misforståelse.

- Den saken er bare helt meningsløs. Det er en tradisjonsrik måte som de heier på. De står sånn i alle kamper. De har gjort det mange ganger før. De gjør heller ikke den samme armbevegelsen som de ville gjort hvis det hadde vært en nazihilsen. Hadde de gjort det, ville EHF (Det europeiske håndballforbundet) slått ned på det for lenge siden, sier Moen på telefon fra Ungarn til Dagbladet.

Dagbladet har fått en forsker med kunnskap om høyreekstremisme til å se på bildene. Han mener at gesten vanskelig kan tolkes som noe annet enn en nazihilsen, uten at han kan slå det fast.

For svake i forsvar Når det gjelder det sportslige, mener Moen at hovedgrunnen til at Larvik tapte kampen enkelt og greit var et for dårlig defensivt spill og for svak uttelling offensivt. Da motstanderen skaffet seg en luke på fem mål til pause, klarte Larvik aldri å komme seg asjur.

De norske jentene lå tre mål bak åtte minutter før full tid, men ungarerne holdt unna.

Nora Mørk ble Larviks toppscorer med sju nettkjenninger, mens Amanda Kurtovic satte inn fem mål - alle i første omgang.

Fire lag går videre Resultatet betyr at Larvik ligger på 3. plass i gruppa, tre poeng bak dagens motstander. De fire beste får spille kvartfinale i Champions League.

De andre lagene som kjemper om avansement er Baia Mare, Thüringer, Fleury Loiret og Rostov-Don.

LARVIKS TOPPSCORER: Nora Mørk puttet sju i Ungarn. Foto: Scanpix
LARVIKS TOPPSCORER: Nora Mørk puttet sju i Ungarn. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media