Norgesmesterskapet i håndball:

Larvik nær cupexit - vant med ett mål

Fikk det tøft mot Storhamar.

FIKK DET TØFT: Gro Hammerseng og resten av Larvik fikk kamp til døra mot Storhamar. Her fra NM-finalen i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FIKK DET TØFT: Gro Hammerseng og resten av Larvik fikk kamp til døra mot Storhamar. Her fra NM-finalen i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Storhamar - Larvik 25-26

(Dagbladet): Larvik håndball har de seneste årene vært suverene, og har tapt et fåtall kamper her hjemme. De er regjerende seriemestere og norgesmestere, men i dag ble det kamp til døra i kveldens åttedelsfinale mot Storhamar.

Det ble spenning helt til siste slutt, i en kamp som til slutt endte 25-26. Larvik tok seg dermed videre til kvartfinalen som trekkes i morgen.

Hjemmelaget våknet

Til pause så det ut til at Larvik kunne vinne komfortabelt, da de ledet med fem mål. Men etter pause våknet hjemmelaget.

Storhamar hentet innpå, og drøye 22 minutter ut i andreomgangen sørget Tonje Enkerud for at hjemmelaget tok ledelsen for første gang i kampen, 24-23.

Bortelaget holdt hodet kaldt og kom seg foran igjen, men da de pådro seg flere tominuttere de siste ti minuttene, så det skummelt ut.

Heldigvis for Larvik holdt de unna i undertall, og da Storhamar fikk en mann utvist med i underkant av ett minutt igjen av kampen, så det ut til at bortelaget kunne «safe» inn en seier.

Redning i siste sekund

Så bommet Amanda Kurtovic, og Storhamar fikk et nytt angrep, ett mål bak og 20 sekunder igjen av kampen.

Det så ikke ut til at noen av Storhamars spillere turte å gå på mål det siste angrepet, og endte opp med et dårlig skudd fra kanten sekunder før tida var ute.

Det skuddet reddet Sandra Toft uten problemer, og Larvik kunne puste lettet ut.

Larvik leder kvinnenes eliteserie og har seks av seks mulige poeng etter tre seire. Storhamar ligger på sjuendeplass, med to poeng av seks mulige.

I de resterende åttedelsfinalene tok Sola seg videre etter seier mot Levanger, Tertnes slo Stabæk med ti mål, Vipers vant 32-13 mot Fredrikstad, Byåsen slo Fana 35-23, Molde slo Oppsal med ett mål og Rælingen vant med tolv mål over Gjerpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer