POPULÆRE HÅNDBALLGUTTER: Elverums håndballherrer er Norges mest populære håndballag. De har samlet over 2600 tilskuere i snitt på hjemmebane denne sesongen. Foto: NTB Scanpix.
POPULÆRE HÅNDBALLGUTTER: Elverums håndballherrer er Norges mest populære håndballag. De har samlet over 2600 tilskuere i snitt på hjemmebane denne sesongen. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

- Larvik? Nei, vi er Norges eneste håndballby

Her er det håndballfeber året rundt.

Stem på Klubben i mitt hjerte.

(Dagbladet): Elverum er Norges mest populære håndballklubb, hvis vi ser på tilskuertallene fra både herrenes og kvinnenes eliteserie.

Hedmarkingene har et snitt på 2664 tilskuere - og samler for eksempel flere tilskuere enn samtlige fotballag i Adeccoligaen bortsett fra Start (4373). Byåsen har flest tilskuere i kvinnenes eliteserie med 2363 tilskuere.

Slik forklarer Elverum-profil Steffen Stegavik håndballfeberen.

- Uansett hvor du går i byen, enten på butikken eller bare en gåtur, havner du i håndballsnakk. Det merker vi både på kamp og på privaten. Elverum er en håndballby, sier Stegavik til Dagbladet.

- Det er noe helt spesielt med denne byen. Jeg har vært her i fire-fem år, og det finnes ikke lignende tilskuere i Norge. Tilskuerne våre bidrar til at det føles som å spille på hjemmebane uansett hvor i Norge vi er, sier håndballprofilen.

Følger laget overalt
Larvik, som er suverene i den hjemlige kvinneserien, har samlet 963 tilskuere i snitt på hjemmebane så langt denne sesongen.

- Larvik? Den eneste håndballbyen i Norge er Elverum. Larvik leverer sportslig, men trykket på hjemmekamper kan ikke sammenlignes med hos oss. I Champions League er det helt sikkert god stemning, men vi i Elverum opplever dette året rundt, sier Stegavik.

Elverum blir fulgt av ØIF Arendal og Bodø på tilskuertoppen i Postenligaen. De har henholdsvis 1949 og 1913 tilskuere i snitt på hjemmebane. Elverum spilte seriekamp mot ØIF Arendal i Hamar OL-amfi i slutten av oktober og som samlet hele 6062 tilskuere, noe som også dro opp snittet betraktelig

- Den kampen viser hvor stor interesse det faktisk er for håndball. Uansett hvor Elverum reiser følger tilskuerne etter, sier Stegavik, som ser fram til cupfinale i desember mot Fyllingen.

- Målet er å samle 20-25 busser. Jeg tipper det blir to-tre tusen Elverum-supportere og to-tre hundre fra Fyllingen. Det skal hjelpe oss til seier, sier Stegavik.

Elverum-laget har faktisk bare marginalt dårligere oppslutning enn Hønefoss i Tippeligaen. Hønefoss avsluttet sesongen med 2884 i tilskuersnitt, noe som er lavest av eliteserielagene i fotball.

Klubben i mitt hjerte
Elverum Håndball ligger på en foreløpig 23. plass i Dagbladets kampanje, Klubben i mitt hjerte. Hedmarkingene er i klassen for spesialidrettslag med mer enn 500 medlemmer og konkurrerer mot landets største klubber.

- Hvilken klubb betyr mest for deg, Stegavik?

- Jeg må si Elverum, etter så mange år i klubben. Men jeg er en gammel Strindheim-gutt og er fortsatt glad i gamleklubben, sier Elverum-spilleren.

PS: Tilskuertall er hentet fra Håndballforbundet hjemmeside og altomfotball.no.

Stem på din favorittklubb i Klubben i mitt hjerte-boksen på denne sida, eller gå inn her.