Larvik raknet i mesterligaen

FC København og Cecilie Leganger ble for sterke.

UVANT TAP: Larviks Heidi Løke måtte innse at FC København var best i mesterligakampen i dag. Danskene vant 23-19 og ga LHK sitt første poengtap i gruppespillet etter fire kamper. Likevel topper klubben puljen to poeng foran FCK. Foto: Svein André Svendsen / Scanpix
UVANT TAP: Larviks Heidi Løke måtte innse at FC København var best i mesterligakampen i dag. Danskene vant 23-19 og ga LHK sitt første poengtap i gruppespillet etter fire kamper. Likevel topper klubben puljen to poeng foran FCK. Foto: Svein André Svendsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Larvik kjempet som besatt. Men FC København ble for sterke i sluttminuttene og vant 23-19 i mesterligaen søndag. Dermed fikk LHK sitt første poengtap i gruppespillet etter fire kamper. Likevel topper klubben puljen to poeng foran FCK. LHK-trener Karl-Erik Bøhn var småskuffet. — Det er nesten utrolig at vi henger så godt med i denne kampen med de begredelig skuddene fra distanse. Vi er på jakt etter å forsterke laget, og det er snakk om en som kan avslutte fra langt hold. Det var heller ikke bra for oss at Tine Stange var syk. Hun kunne nok ha skutt inn noen mål, sier Bøhn til NTB. Han tror Cecilie Legangers inntreden hjalp FCK.

— Det ga nok dem en ekstra trygghet. Men for oss virket det ikke som det spilte noen rolle. Liten stall Leganger gjorde overraskende comeback hos danskene. Hun ødela en akillessene for noen måneder siden. Få hadde ventet at hun var klar for spill såpass raskt igjen. Hun startet, men ble tatt ut etter fem svake minutter og 1-3 til Larvik. Leganger var så ut og inn resten av kampen og gjorde det i perioder meget bra. Larvik sliter med en liten spillerstall. VM-uttatte Tine Stange ble syk natt til søndag. Dermed ble hun igjen på hotellet under kampen. 41-årige Lene Rantala hadde også en upassende oppkjøring til oppgjøret. Hun har hatt influensasykdom i flere dager. Men på banen kom hun selv med litt feber i kroppen. Fightet Larvik åpnet bra og ledet. Men FCK tok kontrollen og var oppe på 14-7. LHK ga seg ikke. Etter 40 minutter sto det 15-15. Opphentingen kostet. Det tok FCK noen få minutter å sikre et avgjørende grep om kampen. Vertene gikk opp til 18-15. LHK hadde flere halvlange perioder i kampen helt uten scoringer. Det ble kostbart denne gangen, men det sto 19-18 bare fem minutter før slutt. Håpet levde nesten helt hjem. Sluttminuttene ble likevel FCKs helt og holdent. Linn Jørum Sulland var tilbake i spill for Larvik etter noen uker borte. Venstrehåndsskytteren har slitt med svimmelhet i over en måned. Søndag scoret hun flere ganger. Dermed er nok også hun på vei mot VM om sykdommen er tilbakelagt. En rekke av Larviks spillere skal i aksjon for landslaget kommende uke. Da møter Norge Kroatia, Romania og Russland i firenasjoners.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer