<strong>REISTE SEG:</strong> Tonje Larsen og Larvik hevet seg etter tapet mot Viborg forrige helg og vant med 12 hjemme mot Podravka i Champions League.Foto: Rune Feldt-Rasmussen / SCANPIX
REISTE SEG: Tonje Larsen og Larvik hevet seg etter tapet mot Viborg forrige helg og vant med 12 hjemme mot Podravka i Champions League.Foto: Rune Feldt-Rasmussen / SCANPIX Vis mer

Larvik reiste seg etter svak åpning

Vant med 12 hjemme mot Podravka i Champions League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Champions League: Larvik HK - Podravka 37-25.

Larvik fikk en skjev start på tittelforsvaret i Champions League da de tapte med seks mot et overlegent Viborg-lag i Danmark forrige helg, og kom heller ikke godt i gang da kroatiske gjestet Arena Larvik lørdag.

Vertene maktet ikke å få satt forsvarsspillet til vanlig standard i Tonje Larsens 100. kamp i turneringen, og offensivt stemte det tidvis dårlig i avslutningsfasen.

Først 20 minutter ut i første omgang gikk Larvik-jentene i ledelsen for første gang, og gikk etterhvert til pause med en knepen ettmålsledelse 18-17.

- Vi hadde ikke kontroll på alle faser i første omgang, men vi viste enorm vilje og innsats i annen omgang. Forsvaret ble bedre, og vi fikk flere kontringer, forklarer Linn-Kristin Riegelhuth Koren til TV 2.

Sterk sluttspurt Kroatene fortsatte å skygge hjemmelaget utover i 2. omgang, men med 15 minutter igjen å spille på stillinga 25-24, sa Larvik takk og farvel, stengte igjen bakover og fikk full uttelling framover.

De regjerende Champions League-mesterene vant den siste perioden 12-1, og kampen med solide 37-25.

Larvik — Podravka Koprivnica (Kroatia) 37-25 (18-17)

Arena Larvik, 1453 tilskuere.
Mål Larvik: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 9, Linn Jørum Sulland 8, Kari Mette Johansen 7, Karoline Dyhre Breivang 4, Tine Rustad Kristiansen 3, Isabel Blanco 2, Tonje Larsen 2, Sara Breistøl, Pernille Wibe.
Toppscorer Podravka: Sanja Damnjanovic 9.
Dommere: Miklos Andorka/Robert Hucker, Ungarn.
Utvisninger: Larvik 1 x 2 min., Podravka ingen.

(NTB)

- I denne kampen holdt spillerne våre godt, og vi viste hvor viktig det er å være best mot slutten. Vi viste mer autoritet i forsvar. Men vi er nødt til å jobbe med å kunne spille bra i to omganger, sier hovedtrener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble Larviks toppscorer med sine ni mål - seks av dem fra straffemerket.

Neste helg fortsetter Larviks jakt på en plass i hovedrunden hjemme mot gruppeleder RK Krim. Slovenerne vant dagens kamp hjemme mot Viborg 31-25, og står med full pott etter to runder i gruppespillet.

- Vi skal videre til hovedrunden. Denne seieren var viktig. Vi er på gang. Det viser vi ved å avslutte med stil, sier jubilanten Tonje Larsen til TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer