REISTE SEG: Tonje Larsen og Larvik hevet seg etter tapet mot Viborg forrige helg og vant med 12 hjemme mot Podravka i Champions League.Foto: Rune Feldt-Rasmussen / SCANPIX
REISTE SEG: Tonje Larsen og Larvik hevet seg etter tapet mot Viborg forrige helg og vant med 12 hjemme mot Podravka i Champions League.Foto: Rune Feldt-Rasmussen / SCANPIXVis mer

Larvik reiste seg etter svak åpning

Vant med 12 hjemme mot Podravka i Champions League.

(Dagbladet): Champions League: Larvik HK - Podravka 37-25.

Larvik fikk en skjev start på tittelforsvaret i Champions League da de tapte med seks mot et overlegent Viborg-lag i Danmark forrige helg, og kom heller ikke godt i gang da kroatiske gjestet Arena Larvik lørdag.

Vertene maktet ikke å få satt forsvarsspillet til vanlig standard i Tonje Larsens 100. kamp i turneringen, og offensivt stemte det tidvis dårlig i avslutningsfasen.

Først 20 minutter ut i første omgang gikk Larvik-jentene i ledelsen for første gang, og gikk etterhvert til pause med en knepen ettmålsledelse 18-17.

- Vi hadde ikke kontroll på alle faser i første omgang, men vi viste enorm vilje og innsats i annen omgang. Forsvaret ble bedre, og vi fikk flere kontringer, forklarer Linn-Kristin Riegelhuth Koren til TV 2.

Sterk sluttspurt Kroatene fortsatte å skygge hjemmelaget utover i 2. omgang, men med 15 minutter igjen å spille på stillinga 25-24, sa Larvik takk og farvel, stengte igjen bakover og fikk full uttelling framover.

De regjerende Champions League-mesterene vant den siste perioden 12-1, og kampen med solide 37-25.

- I denne kampen holdt spillerne våre godt, og vi viste hvor viktig det er å være best mot slutten. Vi viste mer autoritet i forsvar. Men vi er nødt til å jobbe med å kunne spille bra i to omganger, sier hovedtrener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble Larviks toppscorer med sine ni mål - seks av dem fra straffemerket.

Neste helg fortsetter Larviks jakt på en plass i hovedrunden hjemme mot gruppeleder RK Krim. Slovenerne vant dagens kamp hjemme mot Viborg 31-25, og står med full pott etter to runder i gruppespillet.

- Vi skal videre til hovedrunden. Denne seieren var viktig. Vi er på gang. Det viser vi ved å avslutte med stil, sier jubilanten Tonje Larsen til TV 2.