SERIEMESTER: Sandra Toft, Nora Mørk og Larvik.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SERIEMESTER: Sandra Toft, Nora Mørk og Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Larvik seriemester igjen

Tre runder før slutt.

Larvik ble onsdag seriemester i håndball for kvinner for 11. gang på rad, og for 17. gang totalt. Også utenfor banen feiret laget en viktig seier.

Ifølge Østlands-Posten er den konkurstruede klubben nemlig sikret videre drift. Det skal være klart selv om den økonomiske situasjonen skal opp til behandling i styret torsdag, og utfallet offentliggjøres på en pressekonferanse fredag.

Lokalavisen hevder å sitte på informasjon som sier at bergingsaksjonen har vært vellykket, og at kuttene ikke kommer til å bli så voldsomme som først skissert. Larviks målsetting om å være best i Norge og kunne utfordre europatoppen skal ligge fast.

Larvik tok sin 19. strake seier i serien med 35-21 over Skrim Kongsberg onsdag. Faktisk var vestfoldklubben seriemester før målfesten i Larvik Arena var slutt. Glassverkets 28-29-tap for Byåsen i en kamp som startet en halvtime tidligere gjorde at Larvik ikke kunne tas igjen.

Suverent Larvik kunne feiret mesterskapet i egen hule etter en ny storseier. Laget ledet med bare med fire mål ved pause, men økte seiersmarginen til 14 i løpet av annen omgang. Søstrene Thea og Nora Mørk ble toppscorere med sju mål hver, og Thea ble kåret til banens beste.

Det gjenstår tre serierunder, og Glassverket har havnet ni poeng bak. I fjor ble Larvik mester fire serierunder før slutt. Seriemesterskapet som ble klart onsdag er klubbens 17. totalt.

Larvik har ikke bare vunnet alle sine kamper i serien denne sesongen, men også i cupen og mesterligaen.

Jevn bronsekamp Tertnes, som kjemper om bronsen bak Larvik og Glassverket, hadde ingen problemer med å slå Fredrikstad med 36-23 i Haukelandshallen.

Oppsal er også med i kampen om bronse og slo til med 40-29-seier borte mot Storhamar. Det var jevnt ved sidebytte med 16-17, men anført av Izabela Duda økte oslolaget sin ledelse til elleve mål i løpet av annen omgang.

Tertnes og Oppsal har begge 24 poeng med tre kamper igjen å spille, mens Byåsen er ett poeng bak.

Halden tok seg også vekk fra nedrykksplass ved å slå bunnlaget Stabæk med 25-21. Dermed er det Fredrikstad som har inntatt 11.-plassen.

(NTB)