NYE LARVIKINGER: Gro Hammerseng og Katja Nyberg ble i dag presentert som nye Larvik-spillere. Arkivfoto: BJØRN LANGSEM
NYE LARVIKINGER: Gro Hammerseng og Katja Nyberg ble i dag presentert som nye Larvik-spillere. Arkivfoto: BJØRN LANGSEMVis mer

Larvik sikret seg Gro, Katja og nytt supertalent

Stjernene vender hjem.

||| GRIMS GRENKA (Dagbladet): Gro Hammerseng og Katja Nyberg har bare vært formaliteter unna en kontrakt med Larvik. Nå er alt i boks og i dag ble de presentert som nye LHK-spillere på hotellet Grims Grenka i Oslo.

Bakspillerduoen har skrevet under på kontrakter som binder dem til vestfoldbyen ut 2012, men de fullfører årets sesong med Midtjylland.

Hammerseng og Nyberg er da kontraktsløse og de kommer derfor gratis til de norske serielederne. Lønningene til de to Norge-stjernene får Larvik hjelp med.

- Vi har fått med noen samarbeidspartnere på det, sier Larvik-leder Ole Gustav Gjekstad.

Større breddeGro Hammerseng gleder seg stort til å bli en del av stjernelaget til Larvik.

- Jeg gleder meg veldig, de har et utrolig godt lag. Jeg håper jeg også kan fortsette å utvikle meg i Larvik. Det blir også godt å komme hjem til Norge. De gjør det jo veldig bra i Champions League i år, så det blir spennende å følge dem framover. De har et veldig godt mannskap og er godt samspilt. Det er ikke bare å spasere inn der. Men det vil styrke laget at vi får en større bredde, sier hun til Dagbladet.

Katja Nyberg vender altså tilbake til Larvik, hvor hun spilte i sju sesonger - før hun dro til Krim i Slovenia og deretter danske Midtjylland.

- Det er klubben i mitt hjerte og jeg har alltid ønsket å komme tilbake, så jeg gleder meg, sier hun til Dagbladet.

Usikker på landslagetNår det gjelder landslaget er Nyberg lysten på å spille med flagget på brystet igjen, mens Hammerseng er mer usikker.

- Det står ikke på motivasjon eller lyst, men jeg må tåle litt mer trening enn nå. Jeg har lyst, så hvis jeg ikke får noen tilbakeslag nå så regner jeg med å være med til høsten, sier Katja.

For Gro har pausen vært god. Hun har kunnet hvile kroppen i landslagspausene og det har gjort til at hun kan yte mer på banen når hun spiller.

- Å flytte til Norge endrer vel egentlig ikke så veldig mye. Jeg har sagt ja til å møte Thorir (Hergeirsson) og Mia (Hermansson Högdahl), så får vi se hva som kommer ut av det. Jeg tenker på landslaget med jevne mellomrom, så det har surret litt rundt i hodet. Det er plusser og minuser med det. Det er fantastisk stort å spille på landslaget og være en del av et lag som har mulighet til å å vinne medaljer i alle mesterskap. Men så har kroppen min hatt godt av å ikke spille på landslaget. Jeg må også være topp motivert for det, for det tar veldig mye tid.

- EM på hjemmebane neste sesong teller vel kanskje for et comeback?

- Ja, det spiller jo litt inn.

Henter 18-åringGro Hammerseng har tidligere spilt eliteseriehåndball for Gjøvik og Vardal. Også opplendingene var interessert i duoen, men på grunn av det sportslige nivået falt valget deres på Larvik.

Der vil de spille sammen med en rekke jenter de kjenner godt fra landslaget, og suverene Larvik blir ikke akkurat noe enklere å slå neste sesong.

Og klubben bygger også med tanke på framtida.

Larvik-ledelsen presenterte i dag også en annen ny spiller, stortalentet Amanda Kurtovic. Det 18 år gamle stortalentet kommer fra Nordstrand etter sesongen.

Kurtovic ble europamester sammen med Nora Mørk - som kom til LHK før denne sesongen.  Dermed har Larvik sikret seg to av de mest talentfulle spillerne i Norge i løpet av ett år.