AVGJØRES I UNGARN: Linn Jørum Sulland er ikke bekymret for å spille den avgjørende finalekampen på bortebane mot ungarske Györ. Her i aksjon mot finalemotstanderen i fjor. Foto: Aleksandar Djorovic, NTB scanpix
AVGJØRES I UNGARN: Linn Jørum Sulland er ikke bekymret for å spille den avgjørende finalekampen på bortebane mot ungarske Györ. Her i aksjon mot finalemotstanderen i fjor. Foto: Aleksandar Djorovic, NTB scanpixVis mer

Larvik spiller hjemme først i Champions League-finalen

- Vi er gode på bortebane, sier Sulland.

(Dagbladet): Larvik får bortekamp i den avgjørende kampen i Champions League-finalen mot Györ.

Det ble avgjort av Det europeiske håndballforbundet (EHF) ved trekning i dag. Kampene spilles de to første helgene i mai. Kampen i Larvik Arena spilles enten lørdag 4. eller søndag 5. mai.

Normalt sett regnes det som fordel å avslutte på hjemmebane i dobbeltkamper, men i semifinalen tapte Larvik hjemme mot slovenske Krim, før de tok seg til finalen etter en solid borteseier i Ljubljana.

Larvik spilte også bortekampen sist da de slo spanske Itxako og tok tidenes første norske Champions League-tittel for to år siden.

- Vi har tenkt litt på det. Jeg synes vi har gjort det veldig bra når vi har spilt borte sist. Jeg trives med det. Samtidig er det også kult å avslutte hjemme, sa Linn Jørum Sulland til Dagbladet i går, før det ble klart at Larvik starter hjemme.

- Gode på tur Sulland tror ikke fordelingen av hjemme- og bortekamp blir avgjørende for finaleresultatet.

- Vi er gode når vi er sammen på tur. Resultatet er uavhengig av hvem som er på tribunen eller hvordan stemning det er. Vi har god erfaring med å være gode på bortebane. For meg er det ikke viktig, sier storskytteren.

Larvik tapte med seks mål både borte og hjemme mot Györ i gruppespillet.

- I de kampene synes jeg jo de var best. Samtidig vet jeg at vi ikke var på vårt beste nivå. Vi var veldig misfornøyde og vet at vi kan bedre, sier Sulland.

Katrine-trøbbel Györ har de norske landslagsprofilene Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen på laget. Landslagskeeperen lagde trøbbel for Larvik i gruppespillkampene.

- Vi hadde problemer med å sette ballen i mål bak Katrine. Vi spilte ikke optimalt i forsvar, og har sikkert litt å gå på hos egen målvakt. I den første kampen slapp vi inn mange kontramål, det skal vi i hvert fall ikke gjøre, lover Sulland.

- Er det ekstra vanskelig å møte Katrine som kjenner dere så godt?

- Hun kjenner oss godt, men vi kjenner også henne godt. Så vi må jo prøve å få gjort noe med det. Det er jo sånn at gode skudd skal gå inn på alle. Man må bare konsentrere seg om å skyte godt nok.