Larvik sviktet i Europa

Larviks mestercupeventyr endte med 25-30-tap borte i kvartfinalen mot sterke Krim Ljubljana.

- Det kollektive sviktet i 2. omgang. Det hjelper ikke at bare jeg scorer mål, sa Larviks toppscorer Tonje Larsen, som stoppet på åtte mål.

Det var samme Larsen som gjorde at Larvik hadde en ettmålsledelse fra hjemmekampen for en uke siden. I snaueste laget, skulle det vise seg. Men det begynte lovende i den slovenske hovedstaden.

Larvik-jentene startet kampen bra og virket å ha kontroll på tingene. De fikk stoppet Krims storscorer Natalja Derepasko, og etter drøye ti minutters spill var de oppe i en firemålsledelse.

Raknet

Gjestene fra Norge klarte å holde vertene på avstand de neste ti minuttene, men det begynte sakte og sikkert å rakne bakover. Forsvaret fikk etter hvert spesielt store problemer med å stoppe fotrappe Sandra Kolakovic.

Etter 22 minutter var Krim for første gang i ledelsen, og de klarte å rykke ifra til en firemålsledelse ved pause.

Etter sidebytte fungerte hjemmelaget bedre og bedre. Samtidig fikk Larviks spillere store problemer med å overliste den rumenske keeperen Luminita Dinu i Krim-målet.

På det meste var det slovenske laget i føringen med ti mål på 25-15. Mot slutten kunne Krim bare kontrollere selv om Larvik reduserte tapet til fem mål lørdag og fire mål totalt.

For tregt

- Vi spilte for treg håndball og tok ingen sjanser. Bare Tonje fungerte offensivt, ingen andre sto fram. Det nytter ikke på bortebane, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

- Dessuten ble vi for slepphendte på akkurat det vi har trent på. Det skuffet meg, sa Larvik-treneren.

- Har dere for liten motstand i hjemlig serie?

- Nei, vi kan ikke skylde på det. Krim har jo nesten ikke motstand i det hele tatt i den slovenske serien, slo Gjekstad fast.

Mye tyder på at Larvik vil være de ledende i norsk kvinnehåndball en god stund framover. Mens andre norske lag mister spillere til Danmark, vil Larvik beholde sine nøkkelspillere framover.

Men selv om laget er suverent i hjemlig serie, holder det ikke helt mål ute i Europa.

NTB

UTE AV MESTERLIGAEN: Krim Ljubljana ble for sterke for Larvik og Lina Olsson Rosenberg i kvartfinalen.