Larvik tapte med tre mot Løke og Lunde Haraldsen

Györ tok første finale-stikk.

TETT KAMP: Györs Viktoria Redei-Soos mellom Larviks midtforsvar Gro Hammerseng (t.v.) og Tonje Larsen i den første finalekampen i Champions League i Arena  Larvik. Returkampen spilles i Ungarn førstkommende lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TETT KAMP: Györs Viktoria Redei-Soos mellom Larviks midtforsvar Gro Hammerseng (t.v.) og Tonje Larsen i den første finalekampen i Champions League i Arena Larvik. Returkampen spilles i Ungarn førstkommende lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

LARVIK (Dagbladet): Larvik - Györ 21-24.

Den første Champions League-finalekampen mellom Larvik og det ungarske storlaget Györ endte i favør gjestene i Arena Larvik.

Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen tar med seg en tremålsledelse hjem til Ungarn, der de får besøk av sine mange landslagsvenninner og resten av Larvik-laget lørdag om en snau uke.

Larvik-misser
Larvik åpnet bra, og etter 11 og et halvt minutt gjorde Linn Jørum Sulland 6-4 med sitt tredje mål.

Så fulgte en periode med Larvik-misser og gode Györ-kontringer, hvor gjesten gikk opp til 9-7-ledelse. Jovanka Radovic scoret fire og Heidi Løke ett for Györ i løpet av seks minutter.

Ole Gustav Gjekstad tok timeout, og Larvik fikk tilbake grepet om kampen. Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Isabel Blanco skjøt hjemmelaget tilbake i føringen.

Ledet til pause
Men ikke alt gikk på skinner. Gro Hammerseng dannet en solid midtblokk i forsvaret med Tonje Larsen, men klarte ikke å overliste Katrine Lunde Haraldsen med skuddene sine i motsatt ende av banen.

Anita Görbicz så ut til å gi Györ uavgjort til pause med to scoringer mot slutten av omgangen, men i det pausesignalet var i ferd med å gå, sørget Blanco for 13-12-ledelse til Larvik.

Etter en rask Györ-utlikning tidlig i andre omgang, så det ut til at Larviks 38-årige keeperveteran Cecilie Leganger hadde bestemt seg for å stenge døra. Larvik økte til firemålsledelse 17-13.

Men Györ tok en timeout, fant nøkkelen og spiste seg innpå igjen. Etter tre strake scoringer for gjestene, var det Larvik som trengte en timeout.

Tapt hjemme før
Fem minutter og tre strake Györ-mål seinere trengte Gjekstad enda en prat med spillerne sine.

Også i Györs mål sto en av verdens beste keepere. Katrine Lunde Haraldsen reddet straffekast fra Riegelhuth Koren, og var heller ikke dårligere enn Leganger i å ta skudd i fritt spill.

Den norske Györ-keeperen ga landslagsvenninnene rikelig med hodebry i sluttminuttene, og Larvik måtte se seg slått med tre mål til slutt.

Men også i semifinalen mot Krim tapte Larvik hjemme, da med to mål. I bortekampen vant de med åtte, så det er ingen grunn til å gi opp håpet om Champions League-seier helt ennå.