Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larvik tapte og må ha hjelp

SKOPJE (NTB): Larvik kjempet tappert på bortebane i mesterligaen mot Kometal Skopje i går kveld, men tapte til slutt 26-22. For å avansere til kvartfinalen må Larvik-jentene vinne sine to siste kamper, og håpe på at Kometal vinner sin bortekamp mot det jugoslaviske laget Buducnost Podgorica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det blir tøft å gå videre nå, men vi har ikke gitt opp håpet, sier assistenttrener Tor Oddvar Moen til NTB.

Larvik møter Buducnost Podgorica hjemme i sin neste kamp, og må vinne med mer enn ett mål for å gå foran på innbyrdes oppgjør. I tillegg må laget vinne bortekampen mot spanske Amadeo Tortajada og håpe på at Kometal gjør jobben i Jugoslavia. Da vinner Kometal puljen, mens Larvik med seks poeng sniker seg foran det jugoslaviske laget.

Hysterisk

Stemningen i Kalehallen i Skopje var hysterisk, som Moen kaller den. Det makedonske laget har aldri tapt en kamp på hjemmebane i europacupen, en statistikk Larvik hadde seriøse planer om å ødelegge.

- Det var helt vilt. 3000 tilskuere fylte hallen til randen, folk hang nærmest utover banen, beskriver Moen.

Larvik fikk en vanskelig åpning ettersom landslagsvingen Monica Vik Hansen måtte forlate banen med skade allerede etter fem minutter. Erstatter Cathrine Haakestad gjorde imidlertid en god jobb.

Anført av en glimrende Tonje Larsen tettet Larvik forsvaret og tok kommandoen. Det norske laget ledet 7-5 midtveis i første omgang, men fikk deretter trøbbel og kom litt på etterskudd.

- Men vi ledet 12-11 ved pause etter en frikast-kanon i krysset av Tonje Larsen sekundet før signalet gikk, forteller Moen.

Fikk tørke

Larvik hadde bra flyt også i andre omgang, men tok dessverre ikke vare på sjansene. På stillingen 18-19 ti minutter før slutt, sto kampen og vippet.

- Kometal hadde både en og to spillere utvist, men vi fikk måltørke og klarte ikke å utnytte situasjonen. I stedet dro de fra mot slutten og vant med fire, sier Moen, som fordi det ofte pleier å være motsatt roser de østerrikske dommerne Wylle og Vonderleitner for flott innsats.

- Dette er faktisk den beste bortekampen vi noen gang har spilt. Ergerlig at vi ikke vant, avslutter Tor Oddvar Moen.

Tonje Larsen ble Larviks toppscorer med ti mål. Hjemmestjernen Tatjana Medved scoret like mange og var kampens store spiller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!