Larvik til semifinale i mesterligaen

Larviks håndballjenter vant sin mesterligagruppe etter 27-26-seier mot Motor Zaporosje i kveld. Nå venter spanske Valencia i kvartfinalen.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad var glad for at jentene hans klarte oppgaven med å vinne puljen. Det betyr at laget får hjemmekamp sist i kvartfinalen.

Valencia slo ungarske Dunaferr 22-20 og knep dermed 2. plassen i gruppe B på bedre målforskjell. Jugoslaviske Podgorica vant gruppen.

- Vi har en bra mulighet mot Valencia. Det er et lag som passer oss bedre en det Krim gjorde i fjorårets kvartfinale, sier Ole Gustav Gjekstad til NTB.

Da røk Larvik ut for det slovenske laget som senere gikk til topps i mestercupen.

- Krim er nok et bedre lag, men Valencia har Natalia Morskova som vi må passe oss for. Dessuten består halve laget av spanske landslagsspillere, forklarer Larvik-treneren.

Morskova, som er OL- og VM-mester for Russland, har i en årrekke dundret inn mål for det spanske laget som har gjort det skarpt både i hjemlig serie og i europacupen. Litt oppsiktsvekkende har derimot laget tapt to ganger på egen parkett i mesterligaen denne sesongen.

Selv om Larvik sliter med skader på nøkkelspillere som Birgitte Sættem og Katja Nyberg, er Gjekstad optimist. Mot Motor Zaporosje søndag leverte Tonje Larsen, Lina Olsson Rosenberg og målvakt Lene Rantala solid spill.

  • Den første kvartfinalekampen i Spania spilles 16. eller 17. mars, mens returoppgjøret i Larvik går helga etter.

    (NTB)