Larvik tok kongepokalen med rekord

Larvik kjørte over Nordstrand og vant NM-finalen i håndball med rekordsifrene 29-15 (18-9). LHK skrev seg inn i historiebøkene som tidenes mest overlegne vinner.

Nordstrand, klubben som ble utspilt og ydmyket i egen hjemby denne gangen, hadde den gamle rekorden: 28-16 over Byåsen i 1987.

- Forskjellen er ikke så stor på disse lagene som resultatet kan tyde på. Vi har slitt litt i det siste. Det var bra av jentene å komme tilbake, sa LHK-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB etterpå.

Det er nok riktig, men Larviks forsprang er likevel enormt. Klubben omsetter for 9,3 millioner kroner i året, og er en omfattende bedrift.

Taper alt

Gjekstad står nå med fem NM-pokaler på seks forsøk. Han vant tre ganger av tre mulige som spiller for Sandefjord.

Verre er situasjonen for kollegaen i Nordstrand, kroaten Ivica Rimanic. Det vil seg ikke for ham i finaler. Han står foreløpig med bare tap etter fem forsøk som trener i flere klubber.

- Vi ble avslørt som lag i denne kampen. Vi er ikke gode nok mot Larvik, sa Rimanic etter storsmellen.

Han mister Else-Marthe Sørlie Lybekk til Leipzig, men får inn keeper Heidi Tjugum Mørk til neste sesong.

Mot hundre

LHK har ikke tapt en kamp mot norske lag siden februar i fjor (Nordstrand i cupens semifinale).

Nå nærmer laget seg 60 kamper på rad uten nederlag for konkurrentene på hjemmebane. 100-milepælen bør være et naturlig mål for Larvik å strekke seg etter. Finalen viste igjen hvilken enorm kvalitetsforskjell det er på én og to i norsk kvinnehåndball.

Seieren ga Larvik klubbens fjerde kongepokal i det sjuende forsøket.

(NTB)

Larvik-spillerne Tonje Larsen og Birgitte Sætttem jubler etter at laget overkjørte Nordstrand i lørdagens NM-finale i håndball i Oslo Spektrum, mens motspiller Else Marthe Sørlie depper.