Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Larvik trakk det lengste strået i Champions League-drama

Står med full pott.

VANT: Larvik står med full pott og 10 poeng etter at det ble seier 26-25 i nærmest siste sekund i lørdagens mesterligakamp borte mot franske Metz. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VANT: Larvik står med full pott og 10 poeng etter at det ble seier 26-25 i nærmest siste sekund i lørdagens mesterligakamp borte mot franske Metz. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Larvik står med full pott og 10 poeng etter at det ble seier 26-25 i nærmest siste sekund i lørdagens mesterligakamp borte mot franske Metz.

Det sto 25-25, og Metz hadde ballen med 20 sekunder igjen å spille. Da fikk forsvarsbautaen Gro Hammerseng-Edin tak i ballen og sendte den til Nora Mørk på løp. Hun ble stygt hindret i avslutningen, og Larvik fikk straffekast. Det satte Anja Hammerseng-Edin iskaldt i mål til seier.

Den forsvarsjobben, den kontringen og det straffekastet var en seier for rutinen som Larvik har i fullt monn. De beholdt roen da gjaldt som mest.

Fem strake seirer betyr at Larvik er ubeseiret hittil i mesterligaens gruppespill.

- Det er deilig når det lykkes slik det gjør mot slutten. Vi lå klart bak, men heldigvis tippet det vår vei igjen, sa Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til NTB.

- Det er kanskje ikke tilfeldig?

- Nei, det er det selvsagt ikke. Alle våre fem kamper i gruppespillet har tippet vår vei mot slutten. Det er klart at det ikke er tilfeldig, sa Gjekstad.

10 poeng Larvik slo det franske laget 25-20 i egen hall, men det var det ikke gitt at de ville på utebane selv om de mønstret et lag bestående av blant andre fire EM-uttatte spillere, samt en Linn Jørum Sulland på mesterskapsvent.

Metz er et godt hjemmelag og slo Baia Mara med ti mål 34-24. Mot Selgros Lublin ble det 30-30.

Larvik spilte heller ikke opp mot sitt aller beste lørdag. De hadde mange tekniske feil og balltap og var heller ikke alltid på det giftigste i avslutningsøyeblikkene. Larvik hadde også problemer med Metz' kontringer, og de fikk heller ikke det store taket på hjemmelagets Paule Baudouin, som scoret det ene målet etter det andre.

- Det var en kamp som svingte veldig i prestasjoner. Det kladdet en god del framover, men bakover var det bra, mente Gjekstad.

God målvakt Heldigvis for Larvik hadde de en knallgod målvakt. Sandra Toft var sterkt delaktig i at Larvik kunne gå til pause med 13-13, og hun var også god i en tett og jevn 2. omgang.

Larvik var gruppevinner allerede før kampen mot Metz. Den siste gruppespillkampen går hjemme mot Selgros Lublin lørdag 22. november. Først neste helg blir det avgjort hvilke to øvrige lag som slår følge med Larvik inn i mesterligaens hovedrunde.

Larvik er sikret å få med seg seks poeng inn i hovedrunden, men må trolig vinne den siste kampen for å få med seg full pott og åtte poeng videre i mesterligaen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling