RUSSISK: Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad håpet på russiske Dinamo Volgograd, og slik ble det. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RUSSISK: Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad håpet på russiske Dinamo Volgograd, og slik ble det. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Larvik trakk russisk lag: - Som vi ønsket oss

Møtes i semifinalen.

Mesterligaens semifinaler i håndball ble trukket tirsdag. Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad håpet på russiske Dinamo Volgograd, og slik ble det.

- Jeg synes det var en bra trekning. Det er klart alle lag er vanskelige, men det var som jeg ønsket meg. Uten at det er voldsomt velbegrunnet. Vi har god historikk mot dem, og det er et lag som kan passe oss bra, sier Gjekstad til NTB.

Forrige gang Larvik-jentene møtte det russiske laget, for to sesonger siden, var de knusende overlegne. Da endte det med to seirer og en margin på hele 26 mål.

I den andre semifinalen møtes Vardar Skopje og Buducnost Podgorica. På papiret er det to lag som begge er bedre en Larviks motstander.

Passer bra Begge semifinalene spilles i Budapest 9. mai. Finalen spilles dagen etter samme sted. Det betyr vinn eller forsvinn uten muligheter for å hente igjen noe i en eventuell returkamp.

- Jeg tror det er en turneringsform som passer oss bra, så det er jeg ikke redd for. Det er selvfølgelig litt annerledes, men mange er vant til dette fra mesterskap, mener Gjekstad, som synes det er en fordel å spille den første semifinalen.

Larvik-treneren advarer i hovedsak mot to spillere på Dinamo-laget. Det er høyreback Anna Kochetova som har scoret hele 86 mål til nå i mesterligaen. Den andre er venstreback Olga Akopian.

- Akopian har kanskje vært deres beste spiller. De har mange gode spillere. De spiller russisk, og det kjenner vi godt til, hevder Gjekstad.

Håper på trofé I en eventuell finale er det Buducnost som virker skumlest, forteller Gjekstad.

- De har kanskje vært det mest stabile laget sammen med oss. Det er nok det laget som har sett best ut så langt. Vardar har spilt seg opp den siste tiden, så det er vanskelig å si. Det er én kamp, og man må treffe med dagen.

- Vi håper det skal bli god stemning i Budapest, og vi skal gjøre det vi kan for å forberede oss og legge ting til rette. Og forhåpentligvis står vi med et nytt trofé i hånden på søndag, avslutter Larvik-treneren.

Det nye mesterligatrofeet ble vist fram første gang tirsdag. Også Dinamo Volgograd har lyst på det.

- Alle gjenværende lag har sjansen til å vinne, men Larvik er et spesielt sterkt lag. Vi har ikke greid å slå dem i våre tidligere møter, men vi har en mulighet, sa Julia Guseva til EHFs nettsted.