OVERRASKET: Få hadde trodd at Larvik skulle tape mot nyopprykkede Fredrikstad i seriepremieren. Men det gjorde de altså. Her er trener Tor Odvar Moen og spiller Thea Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OVERRASKET: Få hadde trodd at Larvik skulle tape mot nyopprykkede Fredrikstad i seriepremieren. Men det gjorde de altså. Her er trener Tor Odvar Moen og spiller Thea Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Larvik tapte mot Fredrikstad

Larvik-treneren like overrasket som alle andre etter sjokktapet: - Ekstremt tungt

Tor Odvar Moen liker ikke å skylde på noe, men har fortsatt et håp om at Larvik kan kjempe helt i toppen.

(Dagbladet): Siden 2005 har Larvik Håndballklubb vunnet hvert eneste seriemesterskap på kvinnesiden. På samme tid har de vunnet like mange norgesmesterskap.

På denne måten har de hatt norsk herredømme i håndball i lang tid. Men denne sesongen er de spådd å vippes ned fra tronen.

Kanskje fikk vi allerede i mars en forsmak på hva som venter. Da røk Larvik på sitt første hjemmetap på 18 (!) år, mot Vipers, laget som er gullfavoritter denne sesongen. Søndag fulgte de opp med et mildt sagt sjokkerende tap for nyopprykkede Fredrikstad.

Trener Tor Odvar Moen legger ikke skjul på at tapet kom like overraskende på dem som på alle andre.

- Vi må si at det gjorde det. Det var en serieåpning med mye nerver. Jeg så det allerede på oppvarminga, ballene føk hit og dit. Vi fikk også en dårlig start på kampen, som vi blir stressa av, sier Moen til Dagbladet.

- Ekstremt tungt

Han kan peke på mange ting som gikk galt.

- Men til syvende og sist ryker vi litt på fag - vi skyter for dårlig, har lav uttellingsprosent og taper for mange dueller i eget forsvar. Vi jobber ikke bra nok sammen, sier Moen.

Larvik opplevde et mannefall etter forrige sesong. Blant annet la Gro og Anja Hammerseng-Edin og Karoline Dyhre Breivang opp, og stjernespillere som Amanda Kurtovic, Marit Malm Frafjord og Sanna Solberg har funnet seg andre klubber. Av store stjerner er det bare Linn-Kristin Riegelhuth Koren igjen.

Dermed er det et relativt nytt mannskap Larvik stiller med.

- De trenger mer tid til å kjøre seg inn. Jeg hadde håpet vi skulle klare å stå på beina i september, og at det blir bedre og bedre. Det var ekstremt tungt å ikke ha nok på tanken til å slå Fredrikstad i den første kampen. Vi har hatt kort tid sammen. Men jeg liker ikke å skylde på noe. Vi har fortsatt et bra håndballag, som underveis kan bli bedre og bedre, sier Moen.

Overrasket

Lokalavisa Østlands-Posten publiserte sitt tabelltips søndag kveld. Der har de faktisk tippet Larvik som seriemestere. Det er et tips sportssjef Truls Lian står ved når Dagbladet tar kontakt mandag.

- Man kan ikke endre det etter en kamp, men det er klart at når et lag har vært så dominerende i en årrekke, føler man seg kanskje programforpliktet til å tippe dem øverst i år også. Det til tross for alt som har skjedd. Vi må stå fast ved det, men Vipers ser sterke ut, de gjør det, innrømmer Lian overfor Dagbladet.

Han sier at tapet kom like overraskende på journalisten, som overvar kampen i Boligmappa Arena i Larvik.

- At de skulle tape mot nyopprykkede Fredrikstad tror jeg ikke de hadde tenkt tanken på selv. Det var mye som ikke fungerte.

- Hva må skje om tabelltipset skal gå inn?

- Ser vi på kampen i går, så må nesten alt bli bedre. Men jeg tror det er noe som løser seg ganske raskt. Det kommer fort et par kamper der det ikke går helt veien. Det er et nytt lag som må bli mer samspilte, men det er en gjeng gode håndballspillere. Vi må gi dem litt tid, men de må opp ganske mange hakk, sier Lian.

Kan kjempe om tittelen

Tor Odvar Moen er klar på at den dårlige opplevelsen i seriepremieren ikke skal prege laget videre. Allerede søndag kveld bestemte laget seg for å riste av seg fadesen så fort som mulig.

- Vi må bare legge dette bak oss. Vi får ikke gjort noe med det, vi må bare se framover, sier Moen.

Han synes ikke det er rart at Vipers er «alles» favoritt til å vinne ligaen, men mener selv han har et mannskap som fortsatt er godt nok til å kjempe om ligagull.

- Det er ikke unaturlig at ekspertene tipper Vipers på topp. Men vi synes selv at vi har et veldig godt håndballag. Jeg mener det er fullt mulig å henge med, selv om det var en strek i regninga å tape mot Fredrikstad, sier Moen.

- Hvis vi ser på det med rent praktisk, så kan vi kan tape to kamper i år. Men ingen av dem mot Vipers.