Larvik utklasset Leipzig i Tyskland

- Den ultimate starten.

Leipzig - Larvik 23-31.

(Dagbladet.no): Ettersom Larvik møter mer motstand på sine egne treninger enn i den norske eliteserien, er Mesterligaen sesongens store mål for vestfoldingene.

Og de suverene Larvik-jentene kunne ikke drømt om en bedre start på turneringen enn de fikk mot Else Marte Sørlie Lybekks Leipzig i dag. Foran 2000 tyskere vant Larvik enkelt 31-23.

- Det er den ultimate starten for oss. Sannsynligheten for å gå videre fra gruppa er ganske stor når vi vinner med åtte mål på bortebane, sier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.no.

- Else Marte Sørlie Lybekk ga Kari Mette Johansen beskjed om at Leipzig aldri hadde tapt i den hallen vi spilte i, men vi har heller ikke for vane å tape borte i første e-cupkamp. Heldigvis var den tyskerne som fikk ødelagt den gode statistikken sin, sier han.

Kampen avgjorde de allerede før pause. Etter 13 minutter ledet de 7-1, og da lagene gikk til pause lyste det 8-16 på lystavla. Larvik slappet av litt i starten av 2. omgang og tillot Leipzig å redusere til 12-16. Da våknet keeper Lene Rantala for alvor, samtidig som kontringsspillet satt slik det skulle.

- Hele laget står fram. Lene Rantala er god i mål, Heidi Flåtnes spiller en veldig fin kamp, Kari Mette Johansen er helt overlegen og Linn Kristin Riegelhuth lager masse mål, oppsummerer Bøhn.

At viktige Elisabeth Hilmo fikk direkte rødt kort allerede i 1. omgang svekket ikke laget det grann.

KNUSTE LEIPZIG: Linn-Kristin Riegelhuth er ustoppelige både i den hjemlige serien og i Champions League. I dag tok de en råsterk borteseier mot Leipzig med sifrene 31-23. Foto: SCANPIX
KNUSTE LEIPZIG: Linn-Kristin Riegelhuth er ustoppelige både i den hjemlige serien og i Champions League. I dag tok de en råsterk borteseier mot Leipzig med sifrene 31-23. Foto: SCANPIX Vis mer

- Hun taklet i ansiktshøyde. Det så ikke pent ut, men rødt kort var i overkant strengt. Men sånn er det, sier Bøhn.

I de to neste kampene møter Larvik Podravka og Viborg hjemme.